Endlas esietendub idamaine muinasjutt

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna keskpäeval esietendub Pärnu Endla teatri suures saalis idamaa muinasjutul põhinev lastelavastus „Aladdini imelamp“.

Kahetunnine lavalugu räägib kauges idamaa linnas elavast poisist Aladdinist. Ühel päeval satub Aladdin kohvikus kuulma kahe kurja ja rahaahne mehe salasepitsustest. Juhuslikult pealt kuuldud kõnelus viib Aladdini uskumatute sündmuste keerisesse, mille käigus satub tema kätte esmapilgul vana ja väärtusetu lamp.

Lambi sees aga elab võimas ja abivalmis džinn. Koos asuvad nad nurjama kurje kavatsusi ja teevad nii mõnegi maagilise viguri. Peale kõige muu kohtab Aladdin oma seikluste käigus imekaunist printsessi ja armub esimesest pilgust. Kas Aladdin suudab kihva keerata pahatahtlike meeste plaanid ja võita ilusa printsessi südame?

Põneva muinasloo lavastaja on Enn Keerd. Lavale kerkiva muinasjutumaailma ja värvikad kostüümid on loonud külaliskunstnik Liisa Soolepp.

Lavastuse originaalmuusika on kirjutanud Feliks Kütt ja idamaised tantsud seadnud külalisena Renate Valme.

Nimiosas astub üles Sten Karpov, muudes osades Feliks Kark (külalisena), Kaili Viidas, Karin Tammaru, Lauri Kink, Ahti Puudersell ning pildile jäänud Tambet Seling (paremal) ja Indrek Taalmaa.

Samal ajal on teatri sammassaalis vaadata Pärnu vabakooli õpilaste näitus “Aladdini säästulamp”, mis on inspireeritud päevakajalisest säästmise ja säästupirnide temaatikast ja Endla samanimelisest lastelavastusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles