Raeküla kooli õpilased meisterdasid jõulukaunistusi

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli õpilased meisterdasid töötubades jõulukaunistusi.
Raeküla kooli õpilased meisterdasid töötubades jõulukaunistusi. Foto: Raeküla kool

Pärnu Raeküla Kooli 1.-5. klassi õpilased said taas osaleda kooli üheks lemmiktraditsiooniks kujunenud jõulutöötubades, kus valminud tööd jõuavad kõikide õpilaste kodudesse looma jõulumeeleolu ja rõõmu kogu perele.

Seekordne päev erines varem toimunutest selle poolest, et see toimus  reedel ning osa said võtta ka need lapsed, kes varem mingil põhjusel laupäeval tulla ei saanud. Lisaks jõulutöötubadele oli lastel võimalus osa saada ka muusika töötoas jõuluaja laulu- ja mängutraditsioonidest ning lustakast teatevõistlusest võimlas kehalise kasvatuse õpetajate käe all. Siit ka päeva nimetus: „Teistmoodi koolipäev“.

Mõnus meeleolu, harjumuspärasest rollist teistmoodi õpetajad ja uued ideed nakatasid kõiki osalejaid. Seekord valmistati 3D jõulukaarte, uhkelt kaunistatud soola- või ribakuuskesid, erinevas tehnikas uudseid jõuluehteid, pakupäkapikke nii puupakust kui ka käbidest, täidetud fliisihiirekesi ja isegi jõuluvana.

Üllatas laste loovus ja leidlikkus erinevatele meisterdustele oma fantaasiast lähtudes oma nägemus anda. Igaüks pani oma hinge töödesse ja see peegeldus ka kaunis tulemuses. Tore oli näha poiste entusiastlikke nägusid ja õhinat, millega nemad oma töid tegid. Nii mõnigi õpetaja üllatus väga positiivselt, nähes muidu nii elavaid poisse, kes pudeliski paigal ei püsi, väga süvenenult ja  kannatlikkusega oma töid viimistlemas.

Pole midagi vahvamat, kui enda meisterdatud jõulukaunistused oma pere ja lähedaste südameid soojendamas. Meeleoluka päeva lõpetas ühine kringli söömine. Lahkudes päris nii mõnigi laps, kas nädala pärast reedel meisterdame jälle. Päev oli eriline, väsitav ja igati kordaläinud – nentisid õpetajad pärast üritust ühise kohvilaua taga kokkuvõtteid tehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles