Pärnu Vesi sai kraavide kaevamiseks uut hoogu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vee juhataja Garri Suuk (esiplaanil) allkirjastas lepingud linna uue veevärgi edasiehitamiseks algaval ja ületuleval aastal.
AS Pärnu Vee juhataja Garri Suuk (esiplaanil) allkirjastas lepingud linna uue veevärgi edasiehitamiseks algaval ja ületuleval aastal. Foto: Ants Liigus

AS Pärnu Vesi allkirjastas eile neli töövõtulepingut, et alustada tuleval aastal vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitust Pärnu neljas piirkonnas: Supeluse, Vingi, Suur-Jõekalda ja Metsa tänava lähikonnas.

Supeluse kandis on peatöövõtja AS Lemminkäinen Eesti. Ehitustööde lepinguline maksumus on 4,19 miljonit eurot ja kestus kaks aastat.

Selle projekti raames ehitatakse uued torustikud või uuendatakse vanu vee- ja kanalisatsioonitorustikke Vingi, Jalaka, Suur-Sepa, Veetorni, Karja, Hõbe, Väike-Posti, Aisa, Aia, Karusselli, Auli, Supeluse, Tulbi, Kajaka, Roosi, Sääse, Suvituse tänaval ning Tammsaare ja Ranna puiesteel.

Vingi tänava piirkonnas on peatöövõtja konsortsium AS Merko Infra / AS Merko Ehitus. Töö lepinguline maksumus on ligikaudu 1,35 miljonit eurot ja tööaeg aasta.

Selle projekti käigus ehitatakse või uuendatakse torustikud Väike-Jõe, Vanapargi, Suur-Jõe, I Jõe, II Jõe, III Jõe, Väike-Sepa, Henno, Tui, Köie, Laatsareti ja Liilia tänaval.

Suur-Jõekalda ja Metsa tänava piirkonnas võitis töövõtuhanke samuti AS Lemminkäinen Eesti. Suur-Jõekalda projekti maksumus on ligikaudu 0,44 miljonit eurot ja Metsa tänava lähikonnas tehakse töid 0,73 miljoni euro eest.

Ülejõel ja Räämal tehakse uuel aastal torutöid Rääma, Suur-Jõekalda, Aru ja Väike-Aru tänaval ning Tallinna maanteel.

Metsa tänava ümbruskonnas uuendatakse või ehitatakse torustikke Riia maanteel ja Metsa tänaval.

“Kõikidele magistraaltorustikega piirnevatele kinnistutele rajatakse nõuetekohased vee ja kanalisatsiooniga liitumise punktid,” lubas Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk.

Torutöid rahastab Euroopa ühtekuuluvusfond. Linnale kuuluva Pärnu Vee osalus tööde eest maksmisel on 23 protsenti.

Sademevee kanalisatsiooni torustike ehituse eest maksab veefirma 100 protsenti oma rahakotist.

Suugi teatel hakatakse torutööde ja tänavate kaevamisega pihta varakevadel kõigis neljas loetletud piirkonnas.

“Eesmärk on 2013. aasta lõpuks katta 98 protsenti linnast kvaliteetsete vee- ja kanalisatsioonitorustikega,” teatas Suuk, lisades, et jaanuaris on oodata veel kolme töövõtuhanke tulemusi. Need hanked on mõeldud Kalamehe, Side, Mai ja Karjamaa tänava kandi torustike ehituseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles