Pärnu volikogu võttis vastu järgmise aasta eelarve

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu kinnitas järgmise aasta linnaeelarve, mille põhitegevuse tulude maht on 37,8 miljonit ja põhitegevuse kulud 33,8 miljonit eurot.

Järgmise aasta eelarve kohaselt on linna põhitegevuse tulem ligi neli miljonit eurot ja kohustusi on kavas vähendada 396 390 euro võrra.

Investeerimisest laekub järgmisel aastal linnale eelarve järgi 1,6 miljonit eurot, investeerimiseks plaanitakse kulutada 2,8 miljoni eurot. Investeerimisega seotud kohustused kahanevad 67 340 euro võrra.

Finantseerimisest laekub eelarvesse 3,2 miljonit eurot ja sellekohased  väljaminekud moodustavad 5,2 miljonit eurot.

Tulumaksulaekumisi on järgmiseks aastaks eelarvesse planeeritud 16,8 miljonit eurot, maamaksu kavandatakse laekuvat 1,1 miljonit eurot.

Tulu kauba ja teenuste müügist on kokku plaanitud 6,35 miljonit eurot, sealhulgas ühistranspordi piletitulu 1,25 miljonit, haridusasutuste põhitegevuse tulu teenuste müügist 2,25 miljonit ja üüri- ja renditulu 729 200 eurot.

Pärnu linna olulisim eelarvepoliitiline eesmärk on vähendada linna laenukohustusi, jõudmaks 2013. aastal lubatud netovõlakoormuseni. 2012. aasta eelarve järgi alaneb võlakoormus 79 protsendilt 72ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles