Seapõrn näitab, et õiget talve ei tulegi

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned märgid näitavad, et tänavu õiget talve ei tulegi.
Mõned märgid näitavad, et tänavu õiget talve ei tulegi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Paistab, et jõulud tulevad seekord mustad. Mustad jõulud olid ka 2006–2008. Alates 1993. aastast on jõulud olnud enamasti soojad või väheste miinuskraadidega.

Sellel ajavahemikul on jõulude ajal valitsenud külmad ilmad ainult kuuel aastal. See moodustab vaadeldud 18 aastast kolmandiku. Peame harjuma mõttega, et meie muutliku ilmastikuga laiuskraadil on jõulude ajal veel soe ilm.

Jahimeestega juttu puhudes selgus, et metssigade põrnad olid kõik õhukesed otsast lõpuni. See tähendab, et õiget talve ei tulegi. Jääb loota, et talv teeb vingerpussi ja näitab külmemat nägu vähemalt jaanuaris-veebruaris.

Detsembris on vihma sadanud ohtralt. Poole kuuga on sademete kuunorm ületatud. Järgmiseks nädalal lubatakse ikka vihma ja lörtsi, kohati lundki. Enne jõulu võib olla mõni külmakraad.

Mäletan aega, kui ootasime jõuluks lund, ja just jõululaupäeval sadas taevast suuri lumehelbeid, mis katsid maa valge vaibaga. Elame, näeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles