Line-tantsijate rekord jõudis lõpuks raamatusse

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guinnessi rekordite raamat 2012.
Guinnessi rekordite raamat 2012. Foto: Illustratsioon

Eesti line-tantsu festivale korraldava Kaie Segeri kätte jõudis eile “Guinness World Records 2012” raamat, mille 215 leheküljel leidub sissekanne eestlaste 2008. aastal püstitatud tantsurekordi kohta.

“Eestis Rääma noorte ühingu korraldatud line-tantsu festivalil 2008. aastal moodustati maailma pikim ühekordne Toe Dance tantsurivi, kus osales 2354 inimest,” seisab raamatu autorieksemplaris, mille kaanele on pressitud Kaie Segeri kui rekordipüstitajate eestseisja nimi ning sisekaanel õnnitlussõnad.

“Teksti on küll vaid kaks rida, aga asi seegi,” oli Seger saavutusega rahul. “Mina olin juba lootuse kaotanud, et me üldse raamatusse jõuame, sest sinna mahub ainult valik kõikidest rekordipüstitajatest.”

Rekord tantsiti 2008. aasta 14. juunil Audru valla mereäärsel kruusateel ägedas vihmas ja tormituules, selle vormistamist jälgis kaks kohalikku vaatlejat.

Sertifikaat rekordi kinnitamise kohta pandi Nooruse maja seina kaunistama juba sama aasta sügisel, raamatusse jõudmine aga võttis üle kolme aasta aega.

Seger peab 2012. aasta rekordiraamatus märgitud saamist heaks ajastuseks, sest järgmisel suvel, 4. augustil tähistatakse Eesti line-tantsu 15. aastapäeva taas festivaliga, mille raames oma eelmist rekordit ületada üritatakse.

“Tüdinesime ootamast, et keegi meid üle tantsib, sellepärast otsustasime tulevasel suvel uuesti proovida,” kommenteeris Seger.

Festival toimub uues formaadis ja üleni Pärnu linna territooriumil. Maanteeameti loal võtavad tantsijad festivalil rekordiritta valmimisjärgus Ehitajate teel, hõivates kaks sõidurida Tallinna-Riia suunal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles