Pärnus näeb Balti filmi- ja meediakooli lühifilme

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 29. detsembril kell 18.30 linastuvad Pärnu keskraamatukogus Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli lühifilmid, mis on jätkuks Pärnu linna ja Norra Buskerudi maakonna Comeniuse haridusprojekti raames toimuvale Pärnu koolide filmikoolitusele.

Comenius Regio haridusprojektis “Collaborative learning in the Age of Web 2.0” osalevad Raeküla kool, Hansagümnaasium, ühisgümnaasium ja keskraamatukogu.

“Kaheaastase projekti raames arendatakse osalejate infotehnoloogia kasutamise oskusi ning vahetatakse kogemusi Norra partneritega. Kahepäevase koolituse raames õpitaksegi Balti filmi- ja meediakooli õppejõu Rasmus Merivoo käe all filmi tegemist,” iseloomustas projekti haridusnõunik Katrin Uutsalu.
 
Sama koolituse jätkuna on kõigile huvilistele keskraamatukogu suures saalis vaatamiseks Balti filmi- ja meediakooli õppejõu ning tudengite loodud lühifilmid.
 
2006. aastal valminud film “Tulnukas” räägib meie ühiskonna ühest silmapaistvaimast subkultuurist, mida võib nimetada jõmluseks. Filmi pikkus on 22 minutit, režissöör on Rasmus Merivoo.
 
16 minuti pikkune film “Koolja” arutleb elu ja surma üle. Need on mõtted, mis iga inimese peast varem või hiljem läbi käivad. Kuidas tajub neid suuri küsimusi aga laps? Ja mida mõtleb vana inimene? Film on valminud 2009. aastal, režissöör on Vallo Toomla.
 
Möödunud aastal valminud 11 minuti pikkune lühifilm “Trill!?” jutustab loo Erikast ja tema nooremast õest Estherist, kes elavad koos väikeses eramus. Kuigi traagilised sündmused ja igapäevaprobleemid on jätnud oma jälje, püüab Erika siiski kõigega hakkama saada, elades sealjuures täisväärtuslikku elu. Filmi režissöör on Ivan Pavljutškov.
 
Tänavu valminud filmi “Koddo” iseloomustuseks on autor kirjutanud nii: “Meil aeaäärne tannawas, kui armas olli se ...” (Lydia Koidula). Filmi pikkus on 12 minutit, režissöör on Eik Tammemäe.
 
16minutiline film “Vene suurus” räägib väikesest Eesti taluperest, kes elab rahus ja õndsuses hetkeni, mil nende hoovist marsib läbi Vene inseneride pataljon, lõhkudes pererahva aia. Peremees otsustab minna Peeter Suure juurde, et lõhutud aia eest õiglust nõuda. Tsaar võtab ise nõuks aeda parandama tulla, mille üle peremees siirast rõõmu tunneb – paraku ei ole tal aimu Vene suurusest. Film on valminud 2009. aastal, režissöör on Andrew Bond.
 
Filmiõhtu moderaator on Rasmus Merivoo. Filmid on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles