Ketti pandud prügikast hakkas Pärnus puud pooma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõe ääres ketiga puu külge köidetud prügikast.
Pärnu jõe ääres ketiga puu külge köidetud prügikast. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu munitsipaalpolitsei menetleb juhtumit, kus pärnakas köitis kevadel Pärnu jõe ääres prügikasti noore puu külge ja nüüd on kett puu koore sisse kasvanud, kahjustades seda.


Puu sisse kasvanud metallketile juhtis Pärnu linnavalitsuse tähelepanu valvas linnakodanik kuu aega tagasi. Tänaseks on munitsipaalpolitsei prügikasti omaniku välja selgitanud ja loodab nädala lõpuks talle karistuse määrata.



Munitsipaalpolitsei inspektor Raimo Zagorski sõnutsi ilmnes, et prügikasti omanik viibib praegu välismaal ja on andnud oma esmased seletused telefoni teel.



Prügikasti omanik oli 75-liitrise plastist prügikasti puu külge aheldanud juuni alguses, kartuses, et see muidu varastatakse. „Ta arvas, et kõige targem on see ketiga puu külge panna,“ märkis Zagorski.



Munitsipaalpolitsei inspektori jutu järgi on puu vahepeal jõudsalt kasvanud ja kett tüve pooma hakanud. „Sellele prügikasti omanik ei mõelnud,“ märkis ta.



Miks prügikasti aheldaja oma vara puu külge otsustas panna, aga mitte läheduses asuva raudtoru külge, on seni selgusetu.



Zagorski sõnutsi pidavat prügikasti omanik nädala lõpuks Eestisse naasma. Siis lubas ta tabastatud keti puu ümbert eemaldada. „Võtame temalt seletuskirja ja määrame seejärel karistuse,“ ütles Zagorski, kelle jutu järgi võib puu rikkumise eest määrata trahvi või teha hoiatuse.



Pärnu linnavalitsuse keskkonnateenistuse haljastuse peaspetsialisti Kadri Kõresaare arvates saab rikutud puust veel asja.



Kõresaar pole varem niisugustest puurikkumistest Pärnus kuulnud. „Igal juhul on see väga alatu tegu,“  märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles