Kaitseliit valmistub Pärnus vara müüma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliit teeb ettevalmistusi Pärnu kesklinnas asuva nõukogudeaegne ALMAVÜ autokooli kompleksi müügiks. Pildil õppesõiduautod autokooli hoovil.
Kaitseliit teeb ettevalmistusi Pärnu kesklinnas asuva nõukogudeaegne ALMAVÜ autokooli kompleksi müügiks. Pildil õppesõiduautod autokooli hoovil. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitseliit teeb ettevalmistusi Pärnu kesklinnas asuva kinnistu ja korteri müümiseks, üks müügiobjekte on nõukogudeaegne ALMAVÜ autokooli kompleks Riia mnt 27/Suur-Posti 1.

ALMAVÜ tähendab armee, lennu- ja mereväe abistamise vabatahtlikku ühingut. Abistamise käigus õppisid paljud pärnakad Riia maantee ja Suur-Posti tänava nurgal autot juhtima. Praegu on kinnistu valdavalt välja üüritud, osa ruume kasutab Kaitseliit varustuse hoidmiseks.

Riigi vahendusel hooned tasuta omandanud Kaitseliit moodustas 2008. aasta lõpus 3274 ruutmeetri suuruse Riia mnt 27/Suur-Posti 1 kinnistu. Eile andis valitsus Kaitseliidule loa see kinnistu ja Riia mnt 23/25 korter 12 maha müüa, sest organisatsioon ei vaja neid riigikaitseliseks tegevuseks.

Kaitseliidu teavitusjaoskonna nooremstaabiohvitseri Merle Otti sõnade järgi ei tähenda valitsuse luba seda, et Kaitseliit hakkab vara kohe müüma. Kõige sobivama aja müügiprotsessi alustamiseks otsustab Kaitseliidu keskjuhatus Pärnumaa maleva juhatuse ettepaneku alusel.

Enampakkumise alghinnad selguvad atesteeritud kinnisvarahindaja eksperthinnangu alusel, praegu hinnangut veel tellitud ei ole.

Riia mnt 27/Suur-Posti 1 kinnistule on seatud Eesti Vabariigi kasuks 634 400 krooni suurune hüpoteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles