Mis kavas?

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Roost.
Ain Roost. Foto: PP

Vastab Endla teatri direktor Ain Roost:

"Üks selle aasta alguse märksõnu on Endla teatrist sihtasutuse moodustamine. Kuigi protsess veel käib, tahame aasta esimese kvartali jooksul sellega lõpule jõuda.

Vaatamata teatri uuele juriidilisele omandivormile, jääb muutumatuks asjaolu, et Endla teater on siinse regiooni suurim etendusasutus. See tähendab omakorda suurt vastutust publiku ees.

Algaval aastal jätkame professionaalsete lavastuste loomist ja etendamist eri sihtgruppidele ja eri žanrites. Repertuaari lisanduvad peagi näiteks noortelavastus, üle pika aja taas muusikal, mitu draamat ja klassikalavastust. Hoolimata žanrist, tahame oma vaatajaile pakkuda emotsionaalseid ja intellektuaalseid elamusi.

Ütlemata tänulikud oleme oma publikule, kes on olnud uskumatult endlasõbralik: 2011. aasta viimaste kuude külastatavus ületas 2010. aasta sama perioodi märkimisväärselt. Loodame, et hea läbisaamine vaatajatega jääb kestma.

Tahame järgneval aastal teatrisse tööle kutsuda külalisi, kes värskendavad meie sisekliimat ja panevad hea tulemuse nimel veel rohkem pingutama.

Peale lavastuste plaanime organiseerida väiksemaid projekte, mis pakuksid lisaväärtust etendustegevusele. Eelmisel aastal oli selleks näiteks Kaili Viidase ja Kalle Veesaare fotonäitus.

Samuti on kavas jätkata möödunud kevadel alguse saanud ettevõtmisega tuua Pärnu publikuni häid Eesti ja loodetavasti ka välismaiseid filme. Jätkub Jazzklubi ja Endla teatrigalerii tegevus.

Selle aasta suveks on mõte raputada end ja publikut lahti teatrimaja rutiinist, otsida mängukoht linnaruumist. Nii et kavas on nii mõndagi, tuleb otsast pihta hakata."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles