Uuenenud välisilmega Voltveti mõis ootab sisetöid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa häärber on taas kahekorruseline ja peatrepi sammaste vahet kaunistab klaasvitraaž, nagu see oli seal ehitamise ajast kuni 1960. aastateni.
Voltveti mõisa häärber on taas kahekorruseline ja peatrepi sammaste vahet kaunistab klaasvitraaž, nagu see oli seal ehitamise ajast kuni 1960. aastateni. Foto: Urmas Luik

Omaaegses Voltveti mõisas, kus praegu asub Pärnumaa kutsehariduskeskuse koolituskeskus, on juba aastaid renoveerimistöid tehtud ja nüüd on maja välisilme tundmatuseni muutunud, aga siseruumide renoveerimine seisab alles ees.

Nõukogude ajal asus Voltveti mõisas Tihemetsa sovhoostehnikum, nüüd on omaaegne kolmekorruseline mõisahoone juba selles osas tundmatuseni muutunud, et on korruse võrra madalam, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Maja on saanud uue kivikatuse, vahetatud on kõik aknad. Viimase aja kõige silmatorkavam muudatus maja juures on aga vitraažaknad, mille sära muudab tuhmi ja sajuse talveilmagi säravaks. Maja sisemuses on aga ootamas väga suur töö, sest lae ja seinamaalid tahavad renoveerimist.

"Kui kuskilt õnnestub saada 1,5 miljonit eurot, läheb sisetöödeks," ütles Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse majandusjuht Mati Jassik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles