Pärnu noormehe idee jõudis "Ajujahi" finaali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikeskkond JomyBooks. Foto on illustreeriv.
Veebikeskkond JomyBooks. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Ettevõtluskonkursi "Ajujaht" kahekümne parima idee hulgast leiab tänavu Pärnu noormehe Taavi Lindmaa loodud lastele mõeldud veebikeskkonna JomyBooks, mille abil vanematel või õpetajal on võimalik ise e-raamat või mobiilirakendus luua.

95 000eurose auhinnafondiga ettevõtluskonkursi finaali jõudnud idee autori Taavi Lindmaa sõnutsi soovib järjest rohkem vanemaid oma lastele tänapäevaseid õppimisvõimalusi ja meelelahutust pakkuda.

“JomyBooksi veebikeskkonnas saab igaüks luua just enda lapsele sobiva jutustuse ning lisada sellele taustapilte, heli ja lõbusaid liikuvaid objekte,” selgitas Lindmaa ning lisas, et peale lapsevanemate on JomyBooks mõeldud koolidele õppematerjalide koostamiseks ning illustraatoritele ja muinasjuttude kirjutajatele uute teoste loomiseks.

"Ajujahi" projektijuhi Lo Rihvki sõnul on kahekümnest finalistist pooled seotud IT-valdkonnaga. “Kolmesajast tänavu "Ajujahile" esitatud ideest moodustasid valdava enamiku tulevikku suunatud IT-lahendused,” rääkis Rihvk ning lisas, et finalistide hulgast leiab ka tööstuse, biomeditsiini, keskkonna, energeetika ning sotsiaalse ettevõtlusega tegelevaid ettevõtteid.

Kahekümne silmapaistvama idee esitajad saavad osaleda "Ajujahi" koolitusprogrammis ja mentorite käe all oma äriideid lihvida. Edasi valib žürii kaheksa finalisti, kes saavad juba enne lõppvõistlust 2000 eurot, mida vastavalt oma äranägemisele idee arendamiseks kasutada. "Ajujahi" võitja selgub 2012. aasta mais toimuval auhinnagalaõhtul.

Eelmise hooaja "Ajujahi" edukaimad projektid olid virtuaalne köögiviljaaed Virtual Garden, põlevkivituhast kassiliiva tootev Plaisir du Chat ning C-hepatiidi ravimikatseteks spetsiaalse geneetilise baasiga hiiri aretav Tartu ülikoolist väljakasvanud ettevõte KPA Scientific.

Ettevõtluskonkursi "Ajujaht" eesmärk on aidata noori talente uuenduslike ettevõtete loomisel. 95 000eurose auhinnafondi panevad tänavu kokku Eesti edumeelsed ettevõtted ja organisatsioonid: SEB, ABB, Webmedia, Skype, NASDAQ OMX, Technopolis Ülemiste, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Briti Nõukogu, KredEx, Tervise Paradiis, Heateo SA, Avision, MarkIT,  advokaadibüroo Borenius, Tallinna ja Tartu linn.

"Ajujahi" ellukutsuja on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa sotsiaalfondi vahenditest.

"Ajujahi" aitavad ellu viia BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles