Taani elektroonilise muusika täht esineb Pärnus

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Aligator tantsitab rahvast reedel Pärnus.
DJ Aligator tantsitab rahvast reedel Pärnus. Foto: promo

Sel reedel, 13. jaanuaril kannab Pärnu ööklubi Mirage lavalt ette kõik oma parimad hitid Euroopa tantsumuusikatabeleid vallutanud DJ Aligator.

Iraanist pärit Ali Movasat näitas juba lapsena üles erakordset musikaalsust. Väidetavalt suutis Ali väikese poisina mängida klahvpillidel järele igat meloodiat, mida ta kuulis. Mees nimetab oma lapsepõlve õnnelikuks, sest alatasa käis suurel perel (Ali oli kuues laps) külas palju tuttavaid.

Toimusid peod, kus lauldi ja tantsiti ning sageli oli tellitud koguni bänd.

Poisi muusikaanne jäi silma nii perele kui tuttavatele ja nii kutsuti noormeest peagi perekondlikele üritustele esinema.

13aastasena kolis Ali Taani pealinnas Kopenhaagenis elava vanema õe juurde. Seda aega nimetab mees enda jaoks väga raskeks. Olles lahus perest, tuli harjuda võõra kultuuriruumiga.

Taanis asus nooruk muusikat õppima ja pärast gümnaasiumi lõppu asus ta tudeerima Taani muusikakonservatooriumisse rütmimuusikat. Ülikoolis tootis Ali oma esimesed remiksid ja tal õnnestus leida DJ-töö ühes kohalikus klubis. Sealt oli vaid üks samm soolokarjäärini.

Oma esimese loo tootis praegu DJ Aligatori nime all tantsumuusikat tootev Ali Movasat 1999.
aastal.

Nüüdseks on tegu kogu Euroopa tantsusaale hullutanud elektroonilise muusika artistiga, kes on tootnud sellised tantsuhitid nagu “The Whistle Song”, “Lollipop”, “Davaj Davaj”, “Doggystyle”, “Turn Up The Music” jpt.

Mirage’i juhataja Erdi Naberi teatel mängib DJ Aligator reedel kahetunnises kavas ette kõik oma parimad hitid. Enne ja pärast DJ Aligatorit mängivad lemmiklaule DJd Vardo Rohtmets, Kristo Kiisk, Erdi Naber ja Tarmo Tegova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles