Türi–Tori jõemaraton tahetakse tänavu läbida ka vesijalgratastel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu võttis Türi-Tori kiirlaskumisest osa 80 paatkonda.
Mullu võttis Türi-Tori kiirlaskumisest osa 80 paatkonda. Foto: matkahunt.ee

Täna alanud osalejate regisreerimisel aprillis Pärnu jõel toimuvale Türi-Tori jõemaratonile pani ennast esimesena kirja võistkond, kes kavatseb 78kilomeetrise distantsi läbida vesijalgrattal.

Türi-Tori kiirlaskumine on süstadele, kanuudele, kummipaatidele ja muudele inimjõul liikuvaile veesõidukitele mõeldud jõemaraton, mille start on Türil ja finiš Pärnumaal Toris.

Maraton on planeeritud kevadise kõrgvee ajale. Päris algajatele see võistlus mõeldud ei ole. Nimi - kiirlaskumine - tuleneb sellest, et kui soojal ajal madala veega matkatakse seda distantsi vähemalt kaks päeva ja laisemad matkajad ka kauem, siis kevadise kõrgveega on võimalik sama vahemaa läbida ühe päevavalgega. Olenevalt kevadisest veetasemest ja voolukiirusest võivad distantsi läbimise ajad olla aastate lõikes väga erinevad.

Esimesel korral, 2010. aastal, oli võistlema registreeritud 115 paatkonda, eelmisel aastal oli neid 80.

Teekonnal on neli ajavõtu kontrollpunkti, võistlejaid toitlustatakse poolel teel ja finišis, samuti on finišis kõiki võistlejaid ootamas saun.

Kolmas Türi-Tori kiirlaskumine toimub laupäeval, 14. aprillil. Peale 78kilomeetrise distantsi võib osaleda 47 kilomeetri pikkusel võistlusmaal.

Maratoni korraldavad MTÜ Matkahunt, turismiportaal Turismiweb.ee ning Pärnumaa skautide ja gaidide malev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles