Romantilist rannateed märgivad kummuli paadid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli rannapromenaad.
Kabli rannapromenaad. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa 250kilomeetrisel rannajoonel kulgev, Kihnu saarele ja sisemaale põikav romantiline rannatee pakub rändajale võimalust puhata jalga katusealustes, milleks on kasutatud paikkonnale omast kummuli paadi kujutist.

Romantilise rannatee projektijuht ja maaturismi edendaja Raili Mengel-Sünt rääkis, et kummuli paadiga saavad jaanipäevaks kujundatud 23 katusealust, mille all teeline võib aja maha võtta.

Jaanipäevast leiab rändaja rannateel tosinast kohast ka puuteekraaniga infokioski, mida kasutades saab vastused turisti huvitavatele küsimustele.

Kummuli paadi kujulised üheksakohalised katusealused valmistab Tartu osaühing Alios Lux, puutetundlike ekraanidega infokioskid sätib kasutajavalmis ML Novator OÜ. Põhimõtteliselt on need samasugused infokioskid, nagu MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu kaubamärgina tuntud romantiline rannatee on enda tutvustamiseks Pärnus Kaubamajakas üles panna lasknud.

Projektijuhi jutu järgi on maakonnas infokioskid käidavates, kuid turvatud kohtades, näiteks raamatukogudes. Kasutatud on teisigi võimalusi, nagu Võistes külakeskus Tahku Tare, Munalaius sadamahoone. Lavassaares aga saab kioski paigaldada raamatukogust suvehooajaks muuseumraudteele.

Katusealused ehitatakse maakonna kultuuri-, ajaloo- ja loodusväärtusi tutvustava romantilise rannatee kümnest vallast kaheksasse: Audrusse, Häädemeestele, Koongasse, Lavassaarde, Saardesse, Tahkuranda, Tõstamaale ja Varblasse.

Kõnealuste ettevõtmiste eelarve on 90 420 eurot ja põhiraha on eraldatud PRIA Leader-meetmest, mis on mõeldud maapiirkondade konkurentsivõime suurendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles