Pärnut külastavad Helsingborgi linnapea ja Luciad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati külastasid Helsingborgi Luciad Pärnut 2009. aastal.
Viimati külastasid Helsingborgi Luciad Pärnut 2009. aastal. Foto: Ants Liigus

Täna saabub Pärnusse sõpruslinna Helsingborgi linnapea Carin Wredström koos Lucia tüdrukutega.

Esmalt külastab delegatsioon Rootsi suursaatkonda Tallinas, kus kohtutakse suursaadiku Jan Palmstiernaga. Seejärel sõidetakse Pärnusse.

Reede hommikul külastatakse kahte Pärnu lasteaeda ning toimetulekukooli, kus oma esinemisega astuvad üles Lucia tüdrukud, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesinda Maria Murakas-Ollo.

Samal päeval kell 15 tervitavad linnavolikogu saalis beebisid ning nende vanemaid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, Helsingborgi linnapea Carin Wredström ning Pärnu abilinnapea Jane Mets. Esinevad Luciad.

Laupäeva hommikul külastatakse Pärnu haiglat ja lasteküla. Sama päeva õhtul elavad Helsingborgi linnapea Carin Wredström ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kaasa Pärnu korvpalliklubi ja Valga korvpallikooli vahelisele G4S korvpalli meistriliiga mängule Pärnu spordihallis.

Pühapäeval osalevad Luciad jumalateenistusel Eliisabeti kirikus ja esinevad seal.

Kahe linna, Pärnu ja Helsingborgi koostöö sai alguse 80. aastate lõpupoole. Iseseisvumise algusaastail toetas Helsingborg Pärnut humanitaarabiga. Suurt abi, nii materiaalset kui personalikoolituse alast, sai Pärnu haigla. Aastaid saadi sõpruslinnalt abina ravimeid, toiduaineid, meditsiiniinstrumente ja -seadmeid, voodeid ning taastusravi abivahendeid.

Helsingborgi Lucia komitee on samuti teinud Pärnu linnale aastate jooksul annetusi, mille eest on Pärnusse rajatud mänguväljakuid, korraldatud ühisseminare ning soetatud inventari asutustele.

Helsingborgi kunagine linnapea Inger Anderson Sjöstet on Pärnu linna vapimärgi kavaler aastast 2004 ning 2009. aastal anti Pärnu linna vapimärk Helsingborgi linnakantselei juhatajale Sten Nordqvistile.

Linnapea Carin Wredström külastas Pärnut viimati 2010. aastal, Lucia tüdrukud 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles