Mehel lasub süüdistus röövi käigus ohvri maha laskmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohtus algas reedel protsess noormehe üle, kes süüdistuse järgi tulistas mullu talvel Pärnumaal röövi käigus surnuks eaka mehe.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis kärbikuga relvastatud ja nägu rätikuga varjanud 22aastane Alo mullu 10. veebruaril Surjus talumajja, et sealt väärtuslikumat kraami röövida. Alo sattus aga vastamisi 75aastase taluperemehega, kelle ta kärbikust maha lasi.

Seejärel võttis Alo talust kaasa ohvri rahakoti koos dokumentide, raha, pangakaardi ja PIN-koodiga, kuldesemeid ja jahipüssi koos laskemoonaga. Kuriteo jälgede varjamiseks süütas Alo süüdistuse kohaselt maja põlema. Samal ja järgneval päeval võttis ta röövitud pangakaardiga korduvalt välja sularaha kokku üle 1100 euro.

Lisaks süüdistab Lääne ringkonnaprokuratuur noormeest 2010. aasta aprillis Pärnus ühelt naiselt käekoti röövimises ja varastatud pangakaartidega raha väljavõtmises, millega ta tekitas kannatanule kokku 3300kroonise kahju. 2010. aasta juulis süütas aga Alo süüdistuse kohaselt põlema Surju vallas asuva saunakompleksi, mis suures osas hävis. Varaline kahju ulatus 160 000 kroonini.

2010. aasta jaanuaris tungis Alo eeluurimisandmetel Surju vallas ühte garaaži ning varastas auto kütusepaagist 20 liitrit bensiini. Samuti varastas ta möödunud aastal ühele ettevõttele kuuluvatest kütusepaakidest 300 liitrit diislikütust ja valas varguse käigus maha 20 liitrit hüdroõli, millega tekitas kannatanule kokku ligi 250 euro ulatuses kahju.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Alo süüdistuse röövmõrvas, tapmiskatses, relvastatud röövimises, varguses, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, arvutikelmuses ja asja rikkumises ning hävitamises. Süüdimõistmisel ootab teda kuni eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles