Endla näitus jõudis Rakverre

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse “Armastusega End(l)ale” koostaja Kaili Viidas, taamal näituse taiesed.
Näituse “Armastusega End(l)ale” koostaja Kaili Viidas, taamal näituse taiesed. Foto: Ants Liigus

Alates 10. jaanuarist on Kaili Viidase ja Kalle Veesaare näitus “Armastusega End(l)ale” maailmakuulsate maalide fotolavastustest üleval Rakvere galeriis.


Pärast Endlas eksponeerimist jõudis väljapanek Tartu Vanemuise teatrisse, rännates nüüd läbi Rakvere, Tallinna ja Viljandi.

Endla teatri 100 aasta juubeli puhul lavastas näitleja Kaili Viidas Endla trupi ja tehnilise meeskonnaga 29 maailma kunstiajalukku kuuluvat maali.

Ellu äratati teiste seas Raffaeli „Keerubid“, Diego Velázquezi „Õuedaamid“, Edvard Munchi „Karje“, Andy Warholi „Elvised“.

29 maali lavastamiseks vajalikud interjöörid loodi Endla lavadel. Teatri laost otsiti välja sinna aastatega kogunenud ja unustatud kostüümid, dekoratsioonid ja rekvisiidid, mida taaskasutati ja töödeldi. Spetsiifiliste detailide loomisel aitasid kaasa Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia butafoori eriala üliõpilased.

Näituse fotograaf oli Kalle Veesaar.

Väljapanek jääb Rakverre 28. jaanuarini ja läheb seejärel rahvusooper Estoniasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles