Vaieldav planeering suunati avalikustamisele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Pärnu linnavolikogu võttis eile vastu ja suunas avalikustamisele Pardi 15 ja Karusselli 66a detailplaneeringu, mis volikogu planeeringukomisjonis heakskiitu ei leidnud.

Kinnistud kuuluvad osaühingule Inland Vara, mille omanikud on Margus Mälksoo ja Riho Pärle. 2008. aasta sügisel algatati Pardi 15 ja Karusselli 66a kinnistute detailplaneering, et kinnistute piire muuta, hoonestamata alale korterelamud ehitada ja linnaehituslikud tingimused määrata.

Linnavalitsuse ruumilise planeerimise komisjon on planeeringut arutanud viiel korral ja teinud parandusettepanekuid. Läinud aasta 21.-27. novembrini toimus linnavalitsuses detailplaneeringu eskiislahendust tutvustav väljapanek ja 28. novembril avalik arutelu, kus ühtegi ettepanekut ja vastuväidet ei esitatud.

Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnade järgi soovitakse ranna rajooni kinnistutele ehitada kahekorruselised (ka kolmanda korruse katusealuses on natuke elamispinda) korterelamud, mille kõrgus oleks üheksa meetrit.

Ümbruskonnas on nii väike- kui korterelamuid ja linnaehituslikult on tegu alaga, kus väikeelamud lähevad üle korterelamuteks.

Planeeringukomisjoni esimees Enn Raadik tõdes, et kavandatu on seaduslik, kuid komisjoni enamus oli kahel korral siiski planeeringu vastu. “Sisuliselt toimub seal üleminek kahekorruselistelt viilkatusega väikeelamutelt kolmekorruseliste lamedama viilkatusega korterelamutele. Naabrid on selle üle rahulolematust väljendanud ja nüüd on neil planeeringu avalikul arutelul võimalus oma seisukoht öelda,” selgitas ta.

Volikogu võttis planeeringulahenduse vastu ja suunas avalikustamisele. Alles pärast seda, kui planeering on kehtestatud, saab nendel kinnistutel ehitama hakata.

Avalikustamise aeg pole veel teada, sellest informeerib linnavalitsus Pärnu Postimehes avaldatava kuulutusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles