Teatrigaleriis avatakse Jaak Visnapi näitus

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Homme õhtupoolikul avatakse Pärnu Endla teatrigalerii sammassaalis väljapanek Jaak Visnapi viimaste aastate maalidest ja graafikast.

Näitus kannab koondnimetust „Saladus. Armastus, rahu ja õnn“.

Teatrigaleriis on eksponeeritud valik töid Visnapi 2011. aastal toimunud kahelt isikunäituselt. Sügisel Haus galeriis üleval olnud näituselt „Love, Peace and Happyness“ näeb töid, mille juhtmotiiviks tuvid.

Tööde mõtestamiseks ei anna kunstnik täpset vaatamis- ja kasutamisjuhendit, selle peab vaataja ise leidma.

Vaal galerii näituselt „Saladus“ jõuavad teatrigaleriisse maalid, mille loomist ajendas juhuslikult loetud uudis Prantsusmaa geenilaborist põgenenud geneetiliselt muundatud küülikutest ja metskitsedest.

„See uudis ei lasknud mul rahulikult elada ja hakkas minu alateadvuses edasi ketrama. Unenägudes hakkasid mind kummitama needsamad jänesed ja hiljem tulid mängu juba kitsed,“ rääkis kunstnik.

Jaak Visnap on omandanud hariduse Eesti kunstiakadeemias.

Viimased üheksa aastat on Visnap edendanud Eesti litograafiakeskust ja praegu on tegev ajalehe Minu Esimene Kunstikogu väljaandmisel.

Loominguliste tegevusalade hulka kuuluvad graafika ja maalikunst, samuti happening ja performance. 2011. aastal esines Visnap nelja isikunäitusega pealinna galeriides Haus, Vaal, Metropol ja Andres Kogeri galeriis Fahle majas.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles