Liiklusohutuse propageerijaid ootab Prantsusmaa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Kuni 1. märtsini saavad kõik põhikooli õpilased osaleda üle-eestilisel konkursil „Sinu idee, Sinu algatus” projektiga, mis propageerib liiklusohutust ja/või keskkonnasäästlikke liiklemisviise.
 

Renault’ haridusprogrammi „Ohutu liiklemine kõigile” raames korraldatud konkursi „Sinu idee, Sinu algatus” võitnud õpilasgrupi liikmed osalevad rahvusvahelises finaalis, mis toimub Prantsusmaal, Pariisi lähedal asuvas Disneylandi lõbustuspargis.

Konkurss „Sinu idee, Sinu algatus” on kollektiivne ning mõeldud põhikoolide õpilastele üle Eesti. Konkursi ülesandena peavad lapsed 1. märtsiks välja mõtlema ja korraldama kohaliku kampaania, mis propageerib liiklusohutust ja/või keskkonnasäästlikke liiklemisviise. Aktsioon on Renault’ rahvusvahelise haridusprogrammi „Ohutu liiklemine kõigile” üks osa, selgitas “Ohutus kõigile” projektijuht Brit Vister.

Konkursil osalemiseks tuleb 1. märtsiks saata konkursiavaldus (programmi veebilehe www.ohutuliikleminekoigile.ee kaudu); kohaliku kampaania raames toimunud tegevusi kokku võttev aruanne (eelnimetatud veebilehe kaudu) ja kampaania elluviimist esitlev dokumentatsioon suvalises kunstilises vormis: pilt, audio- või videosalvestis (postiaadress eelnimetatud veebilehel).
 
Iga õpilasrühm saab veebilehelt www.ohutuliikleminekoigile.ee alla laadida elektroonilise käsiraamatu, mis aitab õpilastel ja õpetajatel samm-sammult konkursi ülesannet õigesti täita. Käsiraamat puudutab liiklusohutuse ja keskkonnasäästlike mootorsõidukite problemaatikaga seotud küsimusi, sisaldab metoodikat õpetajale ja näpunäiteid, nõuandeid ja teavituskampaaniate näiteid.

Konkursile saadetud projekte hindab partnerite ja korraldajate esindajatest koosnev žürii, kes valib järgmisesse vooru välja viis rühma ja annab välja 15 eriauhinda. Viis parimat rühma võistlevad peaauhinnale konkursi finaalis, mis toimub aprillikuus Tallinnas.

Konkursi peaauhind on võitjarühma sõit Prantsusmaale rahvusvahelisele finaalvõistlusele 2012. aasta juunis. Esimest korda antakse seal üle eriauhind parima kampaania eest Renault’ programmi „Ohutu liiklemine kõigile” raames korraldataval konkursil kõigi osalevate riikide hulgas. Rahvusvahelise finaaliga kaasneb sõit Disneylandi lõbustusparki.

Konkursiga seotud lisainfot saab Renault’ programmi „Ohutu liiklemine kõigile” veebilehelt www.ohutuliikleminekoigile.ee.

Liiklusharidusprogramm “Ohutu liiklemine kõigile” on üks vanimaid ja suurimaid laste liiklusohutuse suurendamisele suunatud projekte Euroopas. Praeguseks on projekt jõudnud 25 riiki ning sellest osa on võtnud üle 12 miljoni lapse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles