Lugeja pilt: Raeküla suusarajal varitseb ohtlik auk

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla metsas asuval suusarajal on veidi enne finišit asuval sillal ohtlik lõhe.
Raeküla metsas asuval suusarajal on veidi enne finišit asuval sillal ohtlik lõhe. Foto: Riina Tshaikovski

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele fotod Raeküla metsas asuval suusarajal varitsevast ohtlikust august.

„Käies Raekülas talvist metsa fotografeerimas, kukkusin vasaku jalaga (veidi enne finišit asuval sillal, mille all voolab piisavalt sügavas kraavis vesi) lume all peidus olevasse pikka paneelidevahelisse avausse ja jalg sai kerge trauma,“ kirjutab fotod teinud Riina Tshaikovski.

Tshaikovski kirjutas, et pani sinna mõlemale sillapoolele neli oksa püsti, et järgmine ohver märkaks ohtu. „Ei taha mõeldagi, mis juhtunuks, kui suusaga sinna kukkunud oleksin,“ rääkis ta.

Tshaikovski jutu järgi on klassikajälg sellel poolel praegu veel puudu, kuigi kahel eelmisel aastal on olnud. „Minu õnnetust nägi üks naine, kes ütles, et Sauga terviserajal on samuti ohtlikke kohti, mille eest nad on oma lapsi hoiatanud - lapsed armastavat ju ikka vahel rajalt kõrvale põigelda, “ kirjutas ta.

„Kes peaks need ohtlikud kohad terviserajalt kõrvaldama? Ja kui kaua see aega võtab?“ küsib talvist loodust pildistamas käinud naine.

Aastaid Raeküla metsaradadel treeninud spordisõpradele on need paneelivahed ammu teada. Kuid sealset suusarada kasutavad lapsed, noored ja pühapäevasuusatajad, kellel ei pruugi neist lõhedest aimugi olla.

Suvel on paneelidevahelised praod kõigile hästi näha, kuid värske lume alla mattununa jäävad märkamata.

Reiu–Raeküla tervisespordikeskuse projekti üks eestvedajatest Vahur Mäe leidis, et nii ohtlikule kohale tuleb tähelepanu juhtida.

„See sild on aegade algusest selline olnud. Olen isegi seal suusakepi murdnud ja see ohustab nii inimeste tervist kui spordivarustust,“ leidis Mäe.

„Tuleb tänada inimest, kes sellele ohule tähelepanu pööras. Liikumisharrastajaid on Reiu–Raeküla terviseradadele pidevalt lisandunud ja sealseid kitsaskohti tuleb hakata parendama. Avalik huvi sealseid terviseradu kasutada on väga suur,“ lisas Mäe.

Mõõtmistulemused näitavad, et Reiu-Raeküla terviseradu läbib 300–500 inimest päevas.

Pärnu linnavolikogu esimees Mäe tõi terviseradade korrashoidu panustamise hea näitena esile AS Trigeri, mis oma kuludega vahetas välja parkla juures piirdeaiad, kus tehakse venitusharjutusi ja mida kasutatakse suuskade hoidmiseks.

Reiu–Raeküla terviseradu hooldab sõudekeskus Kalev. Rajameister Raivo Parts leidis samuti, et paneelidevahelised praod tuleks tulevikus kinni panna. Praegu ei osanud ta veel öelda, mismoodi seda teha võiks.

Raudteetammi pidi edasi minnes jääb teinegi sild, kus suusatajaid varitsevad samasugused pikipraod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles