Kadri Kõusaar väntab Pärnus filmi

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Kadri Kõusaar, tema abi Nadja Delcos ja operaator Jean-Nöel Mustonen olid filmiga “Euroopa psühho” ametis eile Pärnu Sweet Rosie pubis.
Režissöör Kadri Kõusaar, tema abi Nadja Delcos ja operaator Jean-Nöel Mustonen olid filmiga “Euroopa psühho” ametis eile Pärnu Sweet Rosie pubis. Foto: Ants Liigus

Selle nädala teisipäeval ja kolmapäeval filmib Kadri Kõusaar Pärnu pubis Sweet Rosie ning Ammende villas oma uut filmi “Euroopa psühho”, mis kõneleb Inglismaa Cambridge’i ülikooli professorist, kes asub tegelema omakohtuga.

Kõusaar on öelnud, et värskes linateoses jätkab ta filmis “Magnus” alustatud teemat. Nii räägib ingliskeelne film “Euroopa psühho” inimesest, kel on kihk otsustada teiste inimeste elu ja surma üle.

“Võimuihast rääkiva filmi peategelane hakkab vaatajale meeldima, sest tegu on piiratud ja õnnetu inimesega,” ütles Kõusaar. “Lugu ei ole puhas väljamõeldis, need on ühe inimese teostamata fantaasiad. Filmil on moraal, mis tuleb välja lõpus.”

Linateose peaosades näeb briti staari Lee Inglebyd, kes on mänginud näiteks filmides “Harry Potter ja Azkabani vang” ning “Kapten ja komandör: retk maailma äärele”. Samuti lööb kaasa Rootsi lapsstaar Lina Leandersson, kes sai tuntuks peaosaga vampiirifilmis “Luba sisse see õige”.

Mõlemad peaosalised viibivad Pärnus võtetel.

Filmi tegevprodutsendi Tuuliki Tedre sõnade kohaselt filmitakse Pärnus kahes kohas. Eile pubis Sweet Rosie filmitud stseen kujutab ühte Inglismaa maakoha pubi, kuhu isa ja tütar ehk Ingleby ja Leandersson suunduvad lõunatama. Stseenis söövad isa ja tütar suppi. Pärnu pubi suppi said näitlejad maitsta üsna tublisti, sest alla minuti kestvat stseeni filmiti pea kaks ja pool tundi. Stseeni statistide osades on teiste seas kaadris pärnakad Andri Arula ja Lauri-Kare Laos.

Ammende villas vändatakse Tedre ütlust mööda isa ja tütre ööbimisstseen. Kõusaar lisas, et Ammendes saab action’it ja filmi esimeseks omakohtu ohvriks osutub üks pedofiil.

Peale Pärnu toimuvad Eesti-Rootsi koostöös valmiva ingliskeelse “Euroopa psühho” võtted Tallinnas, suurem osa võtteid on aga plaanitud Inglismaale.

“Euroopa psühho” võtted algasid möödunud nädalavahetusel.

Loodetavasti tänavu sügisel Eesti kinodesse jõudva 750 000- eurose eelarvega filmi valmimist rahastavad Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti kultuurkapital, Rootsi stuudio Film i Väst ja erainvestorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles