Pärnu õpilased avaldasid kõrgharidusreformi vastu meelt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu õpilased avaldasid kesklinna meelt kõrgharidusreformi vastu.
Pärnu õpilased avaldasid kesklinna meelt kõrgharidusreformi vastu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna kella 13 ajal kogunes Pärnu kesklinnas Port Arturi ja Pärnu Keskuse vahelisel platsil toimunud meeleavaldusele poolsada Pärnu koolide õpilast, et survestada riigikogu katkestama kõrgharidusreformi teine lugemine.

Meeleavaldusel osalesid Sütevaka humanitaargümnaasiumi, ühisgümnaasimi, Hansagümnaasiumi ja Koidula gümnaasiumi õpilased, kes hõikusid teemakohased hüüdlauseid, moodustasid ringikujulise inimeketi, sosistasid üksteisele kõrva märgusõna „kõrgharidusreform“ ja tegid kätega „laineid“.

Kümmekond minutit kestnud meeleavaldust seirasid uudishimulikult ja pisut mõistmatult mööda kõndinud linnakodanikud. Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengeid meeleavaldusel ei osalenud.

Tänane meelevaldus oli üleriigiline. Postimees.ee andmetel osales Tallinnas Toompeal 300-400 õpilast ja üliõpilast. Tudengid olid Toompea ette jäävale platsile asetanud 101 tühja tooli, mis pidid sümboliseerima riigikogu, kes ei kuula rahva soove.

Samuti toimusid protestiaktsioonid Tartus, Võrus ja Kuressaares.

Protestijate sooviks on, et riigikogu katkestaks kõrgharidusreformi teise lugemise ja reformikava saadetaks tagasi komisjoni.

Eelnõu on olnud huvigruppide ees juba sügisest. Nii Eesti üliõpilaskondade liit kui Eesti õpilasesinduste liit on esitanud mitmeid parandusettepanekuid eesmärgiga muuta eelnõu tudengisõbralikumaks. Arvesse pole neist võetud peaaegu ühtki.

Pärnu meeleavaldust organiseerinud Eesti õpilasesinduste liidu meeskonna liige Sander Gansen ütles Pärnu Postimehele, et kui nende soove kuulda ei võeta, võib protestiaktsioone tulla edaspidigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles