Valitsus arutab Endla teatri muutmist sihtasutuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Valitsus arutab täna kultuuriminister Rein Langile volituste andmist asutada sihtasutus Endla Teater, praegu tegutseb teater riigiasutusena.

Sihtasutuse asutajad on Eesti riik, Paikuse vald ja Pärnu linn. Mitterahalise sissemaksena antakse sihtasutusele üle Pärnu linnas Keskväljak 1 ja Kase 3 asuvad kinnistud ning vallasvara. Sihtasutuse Endla Teater riigipoolne asutajaõiguste teostaja on eelnõu järgi kultuuriministeerium, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

Sihtasutuse asutamise eesmärk on varade efektiivsem ja mitmekülgsem valitsemine ning kasutamine, pakkudes teatritegijatele paremaid loome- ning vaatajatele nauditavamaid külastustingimusi.

Sihtasutuse loomisega suureneb iseseisva otsustamise õigus ning vastutus nõukogu ja juhatuse jaoks. Paraneb asutajatepoolne kontroll, suureneb kohaliku omavalitsuse huvi etendusasutust rahastada ning on tagatud varade heaperemehelik kasutamine.

Sihtasutusel on kuni viieliikmeline nõukogu, mille moodustavad asutajad. Igapäevast tööd koordineerib juhatus, kes moodustab loomingulise tegevuskava koostava loomenõukogu. Loomenõukogu juhib sihtasutuse loominguline juht. Riigiasutuse Pärnu teater Endla likvideerimisega täiendavaid kulusid ei kaasne.

Valitsus on eelnevatel aastatel andnud volituse riigi poolt sihtasutuse Eesti Draamateater, sihtasutuse Vene Teater, sihtasutuse Rakvere Teatrimaja ja sihtasutuse Ugala Teater asutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles