Lastestaadioni liuväli pakub talvenaudingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommmikul lustisid liuväljal Vanalinna põhikooli õpilased.
Eile hommmikul lustisid liuväljal Vanalinna põhikooli õpilased. Foto: Urmas Luik

Juba teist nädalat käib Pärnu Lastestaadioni liuväljal vilgas sebimine, kauaoodatud võimalust uisutada kasutavad usinasti nii põlvepikkused poisipõnnid-plikatirtsud kui soliidsesse ikka jõudnud tervisesportlased.

“Tänaseks oleme jää kasvatanud kuue–seitsme sentimeetri paksuseks ja iga kastmisega lisandub vähemalt pool sentimeetrit,” kõneles Lastestaadioni jäämeister Boriss Jakobsoo. “Soomest toodud hokiväljakupoordid paigutasime kohale juba vana aasta sees, kuid esimest korda pääsesid uisutajad jääle tõnisepäeval.”

Ennelõunal täidavad platsi õpilased

Eile ennelõunal täitsid liuvälja Vanalinna põhikooli õpilased. Sel ajal kui nooremad poisid-tüdrukud harjutasid kehalise kasvatuse õpetaja Rein Semenovi juhendamisel kauneid poognaid, korraldasid vanemate klasside õpilased väljaku teises otsas mehise hokilahingu.

“Kehalise kasvatuse tunnid algavad liuväljal hommikul kella kaheksast ja lõunani käivad siin Vanalinna ja Kuninga tänava kooli ning Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased,” kõneles Jakobsoo. “Ruumi meil jagub, korraga mahub jääväljale neli–viis klassitäit lapsi. Päeva teises pooles lustivad siin kella üheksani kõik soovijad ja hilisõhtul tuleb jääle kohalik hokihuviliste seltskond.”

Küsimusele, kui palju uiske suudab Lastestaadioni meeskond välja laenata, kostis Jakobsoo, et kokku on neil 260 paari jääraudu ja küllaldaselt hokikeppe.

“Kõige väiksemad uisud on number 24 ja suurimad 48,” selgitas liuvälja pealik. “Neile, kes tulevad oma uiskudega liuväljale, pakume soovi korral teritamise teenust. Esialgu käib see töö käsitsi, kui lähiajal loodame soetada korraliku terituspingi.”

Kui senistel talvedel piirasid uisuvälja ammu oma aja ära elanud puitpoordid, siis nüüd pakuvad silmailu korralikud piirded.

Sünnipäevapidu võiks toimuda liuväljal

“Meie platsil on pikkust 67 ja laiust 27 meetrit, eelmistel aastatel oli liuväli tunduvalt väiksem,” rääkis 46. aastat kodulinna jäävälju hooldav Jakobsoo.

“Siin saab edukalt korraldada kõikvõimalikke üritusi alates kooli või firma spordipäevast ja lõpetades kas või sünnipäevapeoga. Lähipäevil võtame kasutusse ka väiksema platsi, mida praegu valame korvpalliväljakule. Veebruari lõpus anname kindlasti oma panuse Pärnu jääfestivali õnnestumisse,” lisas jäämeister.


Hinnakiri

Uiskude laenutamine Pärnu Lastestaadioni liuväljal

Täiskasvanud: tund kaks eurot, pool tundi 1.30.

Õpilased, üliõpilased ja pensionärid: tund üks euro, pool tundi 70 senti.

Oma uiskudega: kuni kaks tundi üks euro.

Andmed: Vanalinna spordiklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles