Kilingi-Nõmmes kõlasid laste suust kaunid metsalaulud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massiaru algkooli esimese klassi õpilane Egle Pais harjutas juhendaja Lelde Jalakasega Kilingi-Nõmme klubi väikeses saalis võistluse eel oma laulu “Proloog”.
Massiaru algkooli esimese klassi õpilane Egle Pais harjutas juhendaja Lelde Jalakasega Kilingi-Nõmme klubi väikeses saalis võistluse eel oma laulu “Proloog”. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmme klubis kõlas eile 76 laulu maakondlikul konkursil “Kauneim metsalaul 2012”, lavale astus 60 solisti, lisaks duetid ja ansamblid ning žürii lõpetas pingelise töö nii hilja, et võidulugu ei olnud leheloo kirjutamise ajaks selgunud.

Kaheksandat aastat toimunud ja tugevaks tavaks kujunenud lauluvõistluse eestvedaja on Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Esinemise rõõm

“Lapsed tahavad esineda, aga nüüd tundub, et hakkab mammutiks kätte minema, sest päev tuleb pikk,” nentis Tootsi ja Pärnjõe muusikaõpetaja Kalli Rõõmusaare.

Kilingi-Nõmme tunnusmärgiga võrreldav lauluvõistlus toimus viies vanuserühmas, eraldi 1.-2. ja 3.-4. ja 5.-7. ning 8.-9. ja 10.-12. klassi solistid, duetid, ansamblid Pärnumaa 16 üldhariduskoolist. Viieliikmelise žürii esimees oli muusikaõpetaja ja helilooja Toomas Voll.

Keskpäeva eel oli klubi fuajee ja väike saal sebimist täis, suures saalis lõppes lava- ja mikrofoniproov.

Ürituse oma fänniklubi – linna auväärses eas elanikud – võttis kohad saalis sisse. “Valime seegi kord oma lemmiku ja panime klubi Eakas poolt auhinna välja,” rääkis kauaaegne kooliõpetaja ja harrastuskunstnik Vaike Gustavson ja näitas enda maalitud peoleo pilti. Selle tagaküljele oli hariva tekstina kirjutatud värvika metsalinnu nimi eesti, ladina, inglise, vene keeles.

Paari tuhande elanikuga linnas toimuva ürituse menu kinnitab toetajate ja auhinna väljapannute hulk, peaaegu 40.

Lustiga tehtud

Saarde vallavolikogu esimees, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Erli Aasamets soovis esinejatele, juhendajatele ja publikulegi rõõmsat ja edukat päeva.

Esimena astus õpetaja Kadri Karoni teemakohaselt kujundatud konkursilavale 8.-9. klasside vanuserühmas Tihemetsa põhikooli õpilane Karin Rea, kelle esituses “Las jääda ükski mets” kõlas sümboolse sissejuhatusena.

Helipuldis andis parima Siim Kolla ja teadustaja Anett-Hildegard Laarmann hoidis joont ega kulutanud liigsete sõnadega nappi aega. Korraldustoimkonna liige Kätlin Laur vedas võistlust nagu kogemustega tegija.

Neljanda võistlustunni järel, oli selgunud neli tippkolmikut, žürii tunnistas järjestust tehes tuosalejate ühtlaselt head taset.

Esimesed tulemused järjestusid nii: 8.-9. klassi ansamblid: Uulu põhikool, Audru keskkool, Jõõpre põhikool ja 3.-4. klass: Jõõpre põhikool, Surju põhikool, Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Solistide noorimas, 1.-2. klassi vanuserühmas oli esikolmik selline: Andreas Pärn (Kilingi-Nõmme gümnaasium), Mirtel Migur (Kilingi-Nõmme laulustuudio) ja Anu Krüger (Häädemeeste keskkool). Vanemas vanuserühmas, 3.-4. klassi solistidest tegi teistele silmad ette Jaanus Talts (Häädemeeste keskkool), järgnesid Kätlin Kits (Paikuse põhikool) ja Pille-Riin Roots (Vändra gümnaasium).

Laulurõõmsate laste varju jääb nende juhendajate tänuväärne töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles