Röövmõrvas süüdistatud meest ähvardab pikk vangistus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus jõudis täna röövmõrvas süüdistanud noormehe kohtuprotsess kohtuvaidlusteni ja prokurör nõudis mullu talvel röövimise käigus vanema mehe tapnud Alo Raagmaale (22) pikka vangistust.

Maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu teatel nõudis prokurör kohtualusele 16aastast vangistust. Kohus langetab otsuse 8. veebruaril.

Süüdistuse kohaselt tungis Raagmaa eelmise aasta 10. veebruaril kärbikuga relvastatult ja rätikuga nägu varjates talumajja Surju vallas, et raha ja pangakaart röövida. Kui 75aastane majaperemees püüdis ründaja eest ukse taha varjuda, tulistas süüdistatav teda, ja kui kannatanu üritas seejärel relvast haarata, tulistas uuesti. Mees suri saadud vigastustesse kohapeal.

Süüdistatav võttis majast kaasa rahakoti dokumentide, raha, pangakaardi ja PIN-koodiga, kuldesemeid ja jahipüssi koos laskemoonaga.

Kuriteo jälgede varjamiseks süütas Raagmaa süüdistuse kohaselt maja põlema. Samal ja järgneval päeval võttis ta röövitud pangakaardiga korduvalt välja sularaha, kokku üle 1100 euro.

Et Raagmaal puudus relvaluba, süüdistab prokuratuur teda ebaseaduslikus relva ja laskemoona hoidmises.

Peale selle süüdistatakse noormeest 2010. aasta aprillis Pärnus ühelt naiselt käekoti röövimises ja varastatud pangakaartidega raha väljavõtmises, millega ta tekitas kannatanule kokku 3300kroonise kahju.

2010. aasta juulis süütas Raagmaa süüdistuse kohaselt põlema Surju vallas asuva saunakompleksi, mis suures osas hävis. Varaline kahju ulatus 160 000 kroonini (10 226 eurot).

Mullu  jaanuaris tungis Alo Surju vallas ühte garaaži ja varastas auto kütusepaagist 20 liitrit bensiini. Samuti varastas ta ühele ettevõttele kuuluvatest kütusepaakidest 300 liitrit diislikütust ja valas varguse käigus maha 20 liitrit hüdroõli, millega tekitas kokku ligi 250 euro ulatuses kahju.

Politsei pidas Raagmaa kahtlustatavana kinni mullu märtsis ja sellest ajast on ta viibinud vahi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles