Nooremaid kooliõpilasi ootavad tõenäoliselt ees külmapühad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine loodus.
Talvine loodus. Foto: Ants Liigus

Kui meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmaprognoos peab paika ja pakasekraadid saavad järgmisel nädalal lisa, ootavad nooremaid õpilasi tõenäoliselt ees külmapühad.

Sotsiaalministri määruse kohaselt võib külma ilma tõttu 1.-6. klassi õpilaste koolitunnid ära jätta, kui tegelikult toimiv õhutemperatuur on 20 miinuskraadi või madalam, ning 7.-9. klassis juhul, kui temperatuur on 25 miinuskraadi või madalam. Tunnid võib ära jätta, kui õpilaste sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud.

Tegelikult toimiv õhutemperatuur arvestatakse välisõhu temperatuuri ja tuule kiiruse koosmõjust sõltuva tuule-külmaindeksi alusel.

EMHI ennustab väga külma ilma kogu järgmiseks nädalaks. Esmaspäev tuleb kõrgrõhkkonna vahetus läheduses sajuta, vaikne ja suurel osal selge taevaga. Õhutemperatuur langeb sisemaal öösel 17-22, Ida-Eestis 25 miinuskraadini, päeval on külma 11-16, saartel öösel 12-17, päeval aga 5-10 kraadi. Teisipäeval katab Eestit kõrgrõhuala lääneserv. Püsib sajuta, nõrga idakaare tuulega väga külm ilm. Öösel on külma 20-25, Ida-Eestis kuni 29 kraadi, päeval 13-19 kraadi. Saartel on öösel külma 12-18 ja päeval 6-12 kraadi.

Kolmapäeval ja neljapäeval lisandub idakaarest külma. Taevas on valdavalt selge ja ilm rahulik ning pakaseline. Öösel on külma 22-30 kraadi, Ida-Eestis pole välistatud langus alla 30 miinuskraadi, päeval on külma 15-21 kraadi. Saartel on öösel külma 13-20, päeval 10-15 kraadi.

Reedel jääb Eesti kõrgrõhuala mõjusfääri, kuid lõuna poolt mööduva madalrõhkkonna survel ida- ja kirdetuul tugevneb. Lisandub pilvi, kuid ilm püsib sajuta ja väga külm. Öösel on külma 20-28, päeval 12-18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles