Jääalune püük läks lahti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Läinud nädalavahetusel jõudis sikutimeesteni kauaoodatud talv. Pakane kaanetas jõe turvaliselt ja jääaluse kalapüügi harrastajad kogunesid Pärnu jõele nagu käsu peale.

Kalameeste suurt hulka ja rõõmsat sagimist ei maksa imeks panna, arvestades, et paar kuud head püügihooaega on erakordselt sooja talve tõttu juba kaduma läinud ning kaluripisikust võetud meeste ja naiste kärsitus jääle värske õhu kätte minekuks ilmselt üle pea kasvanud.

Nädalavahetuse püüki Pärnu jõel näis iseloomustavat jõukama rahva jääletulek: rohkesti oli kaasa võetud väikesi telke, kus tuulevarjus olla, ning talviste õngitsejate tarbeks müüdavad veekindlad kombinesoonid ja joped hakkavad oma värvikirkuselt ja disainilt tänavarõivastelegi silmi ette andma.

Head saaki olla nädalavahetusel saadud Pärnus Kesklinna silla juures. Kaugemal ülesvoolu oli kalameeste jutu järgi loomus kujunenud keskpäraseks.

Kalatalv alles võtab hoogu. Kutselised kaluridki on Pärnu lahes oma püünised jää alla lasknud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles