Ettevõtlikud naised ühinesid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlikke naisi ühendava organisatsiooni BPW Pärnu klubi president Irina Talviste (keskel) koos mõttekaaslaste Eveli Loorentsi ja Regina Gololobiga.
Ettevõtlikke naisi ühendava organisatsiooni BPW Pärnu klubi president Irina Talviste (keskel) koos mõttekaaslaste Eveli Loorentsi ja Regina Gololobiga. Foto: Urmas Luik

Ettevõtlikud naised valmistuvad BPW Estonia volikoguks, mis toimub küünlakuu keskel Pärnus ja kus kohalik taas eluvaimu sisse saanud klubi võetakse eeldatavasti organisatsiooni täieõiguslikuks liikmeks.

BPW (Federation of Business and Professional Women) on Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni (EENA) uus katusorganisatsioon, mis on loodud 1930. aastal Genfis ja millel on 108 riigis üle veerand miljoni liikme.

Pärnu klubi on üks viiest Eestis, paariaastase varjusurmas olemise järel on selle tegevuse eestvedajad noored hakkajad naised eesotsas eraettevõtja ja klubi presidendi Irina Talvistega.

“Juhtus nii, et tutvusin heategevuslikul kübarapeol organisatsiooni Eesti presidendi Pille Ruuliga ja mõttekaaslastega arutasime, et tuleb Pärnuski luua klubi, mis on jätkusuutlik, hea sünergiaga ja mille liikmed tahavad mõtteid jagada,” rääkis Talviste.

Talviste sõnade järgi ei pea BPW liige olema ettevõtja, küll aga ettevõtlik. Pärnu klubi liikmete keskmine vanus on 34 aastat ja valdavalt on nad eraettevõtjad.

Juhatuse liikmetest vastutab Regina Gololob sisekommunikatsiooni ja välissuhete, Eveli Loorents liikmete sisseelamise eest.

Poole aastaga on kohalik klubi korraldanud mitu harivat kohtumist, hakanud looma ettevõtlike naiste võrgustikku, et teha koolitusi, ja valmistub märtsis võõrustama Norra naisettevõtjaid.

Koduriigis tegutsevad BPW klubid peale Pärnu Tallinnas, Tartus, Rakveres, Rannamõisas ja pealinna ühenduse juurde on moodustatud ettevõtlusklubi.

Pärnus on BPW Estonia volikogus arutusel juubeliaasta (EENA loodi 1992) ettevõtmised, meeste ja naiste palgalõhet käsitlev kampaania ning kohalikele põhiküsimusena Pärnu klubi vastuvõtmine organisatsiooni täieõiguslikuks liikmeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles