Endla teater sai uue omaniku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Henn Soodla

Kultuuriminister Rein Lang, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Paikuse vallavanem Kuno Erkmann allkirjastasid täna Tallinnas notari juures Sihtasutuse Endla Teater asutamislepingu.

Pärast vajalikke protseduure saab sihtasutus umbes paari nädala jooksul asuda teatri tegevust järk-järgult üle võtma, ütles kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Nele Meikar. Esmalt tuleb vastne sihtasutus kanda äriregistrisse, et ta saaks juriidilise isiku õigused.

Riigiasutuse Pärnu teater Endla tegevus lõpetatakse 10. aprilliks, mil kogu tegevus ja asjaajamine peaks lõplikult olema üle antud sihtasutusele.

Sihtasutuse asutamise eesmärk on varade efektiivsem ja mitmekülgsem valitsemine ning kasutamine. Selle loomisega suureneb iseseisva otsustamise õigus ning vastutus nõukogu ja juhatuse jaoks.

Sihtasutusel on kuni viieliikmeline nõukogu, mille moodustavad asutajad. Igapäevast tööd koordineerib juhatus, kes moodustab loomingulise tegevuskava koostava loomenõukogu. Loomenõukogu juhib sihtasutuse loominguline juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles