Pärnu õpilasfirmad tõid Tallinnast kaks preemiat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima idee preemia pälvis õpilasfirma Chickaz Pärnu ühisgümnaasiumist, kelle ilusasse mõtteraamatusse saavad inimesed ise oma häid ideid paberile panna. Foto pärineb Pärnus toimunud õpilasfirmade laadalt.
Parima idee preemia pälvis õpilasfirma Chickaz Pärnu ühisgümnaasiumist, kelle ilusasse mõtteraamatusse saavad inimesed ise oma häid ideid paberile panna. Foto pärineb Pärnus toimunud õpilasfirmade laadalt. Foto: Urmas Luik

Eile Junior Achievement Eesti korraldatud õpilasfirmade laadal Tallinnas Kristiine keskuses müüsid oma tooteid ja teenuseid 107 õpilasfirmat ja rohkem kui 350 noort. Eesti õpilasfirmadega konkureeris 15 Rootsi ja Norra õpilasfirmat.

Õpilasfirmade tegevust laadal hindas väärikas žürii, kes valis tugevamad firmad kokku kaheksas kategoorias. Pärnu õpilasfirmadest pälvis tunnustust kaks noorte ettevõtet.

Parima idee preemia pälvis õpilasfirma Chickaz Pärnu ühisgümnaasiumist, kelle ilusasse mõtteraamatusse saavad inimesed ise oma häid ideid paberile panna. Žürii hindas idee kõrval toote suurepärast teostust. Õpilasfirma juhendaja on Mari Suurväli. Preemiaks võidukale õpilasfirmale pakuvad parimad Swedbanki finantseerimisspetsialistid nõustamist.

Parima reklaami tegi minifirma Tegude Kalender Pärnu Raeküla koolist. Nende kalender, mis igaks päevaks soovitusi jagab, on juba varem olnud müügihitt. Õpilasfirma juhendaja on Kristi Suppi.  

Junior Achievement Eesti tähistab tänavu oma 20. tegevusaastat. 20 aastat tagasi alustati õpilasfirma programmiga. Tänavu tegutseb 70 põhikoolis, gümnaasiumis ja kutseõppeasutuses rohkem kui 150 õpilasfirmat. Läbi aegade on Eestis loodud 1700 õpilasfirmat. Õpilasfirma programmi toetavad Swedbank ja EAS Euroopa sotsiaalfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles