Selgusid jäätisekioski arhitektuurikonkursi võidutööd

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu jäätisekioski arhitektuurikonkursile laekus 32 tööd, esimene preemia otsustati anda tööle „Jäätis kuubis“.

Konkursi teise preemia sai töö „Kihiline“ ning kolmanda „Tigu“. Ergutuspreemia pälvisid võistlustööd „Pits“ ja „Luited“, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Võistlustöid hindas komisjon, kuhu kuulusid Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon, arhitektid Katrin Koov ja Thea Laidvere, Pärnu linnakunstnik Janno Poopuu ja linnavalitsuse planeerimisosakonna arhitekt Maie Kais.

Premeeritud tööde autorid selguvad 17. veebruaril kell 13, kui linnavalitsuse suures saalis avatakse ümbrikud võidutöö esitanud autorite nimedega.

Arhitektuurivõistluse eesmärk oli kujundada terviklik arhitektuurne vorm ja stiil, mille kaudu pakutakse jäätist Pärnu kuurorditsoonis ja mujalgi linnas. Samas peab kioski arhitektuurne lahendus olema koostatud nõnda, et seda saab võimalikult väheste muudatuste ja ümberehitustega kohandada muude kaubagruppide müügiks (lilled, suveniirid jms), et funktsionaalseid variatsioone seoks üldisem arhitektuurne kooskõla.

Konkurssi toetas AS Ingman Jäätised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles