Ettevõtja saatis kraana päästeautot päästma

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmasinate rendiga tegeleva firma Ekto omanik saatis päästemasina päästmiseks appi kraana.
Ehitusmasinate rendiga tegeleva firma Ekto omanik saatis päästemasina päästmiseks appi kraana. Foto: Lääne päästekeskus

Pärnus Ülejõel sõitis kraavi päästeauto, mille päästis kraanat laenanud heatahtlik ettevõtja Urmas Kurgjärv, kes kogemata õnnetust silmas.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink märkis, et esmaspäeval kella 13 paiku sõitsid päästjad kontrollima tulekahjualarmi Ülejõe gümnaasiumis. Põlengut ei tuvastatud, aga sündmuselt tagasi tulles vajus päästekomando esimene auto Lille tänaval kraavi.

“Masin sõitis teelt välja seetõttu, et kraav oli lund täis, juht ei märganud seda kohe ja keeras kurvis rooli liiga äkitselt,” seletas Trink. “Õnnetuspaigast sõitis mööda ehitusmasinate rendiga tegeleva osaühingu Ekto juhatuse esimees Kurgjärv, kes pakkus päästjatele, et saadab kraana rasket masinat kraavist välja aitama.”

Peagi saabus masin sündmuskohale, päästjad kinnitasid päästeauto rataste ümber rihmad ja kraana tõstis masina teele.

Kurgjärve sõnade kohaselt pidas ta päästjate aitamist igati loomulikuks.

“Vaatasin, et poisid seal müttavad juba oma õhkpatjadega, läksin siis juurde ja palusin neil see lõpetada, enne kui keegi surma saab. Saadan parem kraana appi,” rääkis Kurgjärv.

Ettevõtja meenutas, et Ekto 20aastase ajaloo jooksul on tal niisuguseid olukordi ette tulnud korduvalt. Küll on tulnud mehel aidata rekka’id, rappa vajunud betooniveokit ja püsti tuli tõsta ümbervajunud kraanagi.

“Mul on neist aktsioonidest suisa oma pildialbum,” märkis Kurgjärv. “Aga selliste õnnetuste korral olen vajadusel valmis aitama. Eriti veel päästjaid.”

Kraavis olnud päästemasin oli Tringi teatel saanud kannatada sedavõrd vähe, et oli kohe väljasõiduvalmis. Päästeautol oli muljutud parempoolne küljekapp ja puruks läks kärupistik.

Päästjate hinnangul ei oleks kraana abita 18tonnist päästemasinat nii väikeste vigastustega kraavist välja saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles