Pärnu Keskus ja parkimismaja leidsid uue omaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja.
Pärnu Keskus ja pooleliolev parkimismaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vahur Roosaarele kuuluv ettevõte Stevara ostis reedel toimunud enampakkumisel Pärnu Keskuse ning Merko Ehitus ostis keskuse poolelioleva parkimismaja.

Parkimismaja enampakkumisel osales kolm pakkujat ja selle hind tõusis märkimisväärselt, võrreldes alghinnaga, ütles pankrotistunud Pärnu Keskuse ja parkimismaja arendanud ettevõtete Aida Partnerid ja Win Markets pankrotihaldur Andres Hermet.

Pärnu Keskus müüdi Hermeti sõnul alghinnaga, enampakkumisel oli kaks pakkujat.

"Paistab, et asi ostetakse ära ja hakatakse arendama," kommenteeris Hermet. "Eriti hea meel on, et Merko ehitajana parkimismaja ostis."

Roosaar on mitme ettevõtte, sealhulgas tekstiilitootja Wendre juhatuse liige.

Pärnu Keskuse ja sellega samas majas asuvate korterite alghind oli kokku 4,63 miljonit eurot, poolelioleva parkimismaja hind 870 000 eurot. Nii keskuse kui parkimismaja hinnale lisandub käibemaks 20 protsenti.

Pärnu maakohus kuulutas mullu märtsis välja Aida Partnerite pankroti ja 2010. aasta detsembris Win Marketsi pankroti, mõlema ettevõtte pankrotti nõudis Unicredit Bank. Win Marketsi ja Aida Partnerite omanikud kattuvad osaliselt.

Pärnu Keskus kuulus pankrotis OÜ-le Aida Partnerid ja parkimismaja pankrotis OÜ-le Win Markets, mõlema pankrotihaldur on Andres Hermet.

Kaubanduskeskuses on kokku üüripinda 5632,6 ruutmeetrit, sellest on välja üüritud 2829,8 ruutmeetrit. Aida Partnerite arendatud ja Eston Ehituse ehitatud Pärnu Keskus avati kaks aastat tagasi märtsis, arendaja teatel investeeriti keskusse üle 400 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles