Pärnumaa kui elamuskuurort ootab turiste aasta ringi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa näituseala pakus turismimessil tegutsemislusti nii suurtele kui väikestele.
Pärnumaa näituseala pakus turismimessil tegutsemislusti nii suurtele kui väikestele. Foto: Tõiv Jõul

Läinud nädalalõpul Tallinnas toimunud ja taas külastusrekordi püstitanud turismimessil „Tourest 2012“ pakkus Pärnumaa uudsena välja elamuskuurordi teema, kutsudes siia külalisi aasta ringi.

Pärnumaa tänavusel näitusealal sai külaline turismiinfo küsimise kõrval osa võtta paljudest elamuslikest tegevustest.

Pärnumaa messiala infolett oli nagu teeviit, millest möödudes võis sattuda parki, metsa, joonistusseina ja liivavannide juurde. Viimasena mainitud olid eriti populaarsed mudilaste seas. Kui palju ikka saab keset talve liivakastis mängida?

Kesksel kohal olnud valgeks võõbatud euroalustest ehitatud lava ääres patjadel istudes õpetasid Maarja-Magdaleena gildi käsitöölised gobelääni tegema ja lihtsate vahenditega nukke valmistama. Margus Rebane näitas korvipunumist ja merekividele mustrite uuristamist. Kurgja naised õpetasid paela punuma.

Suur boonus oli lastele mõeldud tegevus emadele-isadele, kes said oma võsukesed jätta omamoodi lastehoidu, ise samal ajal ringi jalutada ja tutvuda messipakkumistega. Samal ajal peitus selles sõnum, et Pärnumaale tasub puhkama tulla perega: tegevuslusti jagub siin kõigile.

Samuti pakkus Pärnumaa külalistele kirevat meelelahutusprogrammi, kus rahva ette astusid näiteks punk- ja folkmuusikat ühendav Legshaker, Kihnu rahvamuusikud, Järvi festivali esinejad, kandleansambel Roosi, talurahva spaa ja Estonia käte parafiinhoolduse tutvustajad, taimetark Mercedes Merimaa.

Potikuuskede vahel improviseeritud metsas või pargialal tutvustasid oma tegemisi Pärnu maakonnas matkade ja seikluste korraldajad.

Sihtasutuse Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilus ütles, et algne mõte oligi mitte proovida sellel väiksel messialal ära öelda kõike, vaid pakkuda vahetut osalemist ja selle kaudu elamust. „See õnnestus väga hästi ja lava oli kogu aeg tihedalt rahvast täis,“ rääkis Ilus.

Ilusa arvates on oluline, et turismiasjalised on ühendanud oma jõud suvevälise hooaja elavdamiseks. Üks niisuguseid ettevõtmisi on kindlasti tänavu teist aastat toimuv ja suurt huvi äratanud Pärnu jääfestival. Meie spaad pakuvad aga lõõgastust aasta läbi ja seda toetavad hästi maakonnas korraldatavad loodusmatkad ja -tegevused.

Eesti ülejäänud piirkondadega võrreldes on Pärnumaa eripäraks ikka rannajoon ja Kihnu. Põhja pool on turismiobjektidena tunnustust leidnud mõisad ja pankrannik, Lõuna-Eestis kuppelmaastik ja saunakultuur. Suuresti on viimastel aastatel tõusnud orbiidile Peipsi järve äärne ala, mida ühiselt turustatakse. Eesti saared oma mitmekesisusega on nii sise- kui välisturisti ammused lemmikud.

Arendusi tekib aina juurde ja iga suvi avaneb Eestis võimalus millelegi senikogematule kaasa elada või mõndagi uut vaadata.

Tallinnas turismimessil tutvustas Pärnumaa turismivõimalusi SA Pärnumaa Turism ühiselt Pärnu linna- ja maavalitsuse ning ettevõtjatega. Samuti Leader-tegevusgrupp MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu, mis esindab oma piirkonda romantilise rannatee nime all, ja Leaderi rohelise jõemaa tegevusgrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles