Masinajuhid märgaku nii jalakäijaid kui jalgrattureid

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine maantee.
Talvine maantee. Foto: Henn Soodla

20. veebruaril oli üle hulga aja selline ilm, mil õues sooja üks kraad ning maanteel oli märgata nii veelompe kui lumelörtsi. Sel päeval sõitsin jalgrattaga Torisse ning Jõesuu- Tori teel sõitis mõni masin suure kiirusega mööda ning lumelörts käis üle pea.

Kella 15. 30 paiku aga sõitsis liini 339. buss minust mööda ning ka selle rataste alt lendas paras ports lumelörtsi laias kaares.

Olen kuulnud sedagi, et pidi olema mingi seadus mille kohaselt pidi saama karistada selliseid ükskõikseid masinajuhte kes teisi teelisi ei taha märgata ning neist möödudes kiirust ei vähenda ning seega pritsivad jalakäijatele ja jalgratturitele vett ja lörtsi peale.

Päris jube lugu oleks siis, kui paned uued riided selga ja lähed mõnele pidulikule vastuvõtule või sünnipäevale ning teel lihtsalt sõidab mingi jobu sinust suure kiirusega mööda ja määrib riided ära kui need täis pritsib.

Uurin asja ning kui vastav seadus olemas on, siis lihtsalt kirjutan selliste kiiresti sõitvate jobude masina numbrid üles ning teen avalduse, kui mõni sihuke mind täis pritsib. Kui natukene karistada saab, siis ehk hakkab mõtlema ka nende inimeste peale kes käivad jalgsi või sõidavad jalgrattaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles