Pärnu laevateel põrkasid kokku jäämurdja ja kaubalaev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile õhtul põrkasid Kihnu lähistel jäämurdetööde käigus kokku veeteede ametile kuuluv mitmeotstarbeline laev EVA-316 ja Gibraltari lipu all sõitev mootorlaev Lettland, mõlemad alused said kergelt vigastada.

Kokkupõrke tagajärjel sai kahjustada EVA-316 parema parda ahtriosa reeling umbes kümne meetri ulatuses ja deformeerus kütusetanki õhutustoru kinnitus. EVA-316 vigastused on kerged ega takista tööd ning laev jätkab jäämurdeteenuse osutamist, teatas veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmus.

Mootorlaev Lettland sai läbiva vigastuse vasaku parda vööriosas ja suundub Rootsi Iggesundi.

Pärnu sadamakapteni Riho Printsi sõnade järgi oli tegu nn laeva plekimõlkimisega, mida paar-kolm korda aastas ikka ette tuleb.

Õnnetus juhtus Kihnu ja Sorgu läheduses, kus täislastis Lettland ei saanud pidama ja sõitis jäälõhkujale tagant otsa. Printsi kinnitusel sai Lettland väikese augu vööri, mis keevitati sealsamas kinni ja laev jätkas sõitu. Mõlemad alused alustasid teekonda Pärnust.

Veeteede amet alustas mootorlaeva Lettland ja EVA-316 kui riigi haldusülesandeid täitva laeva suhtes juurdlust ning mootorlaeva Lettland vigastustest informeeriti laeva sihtsadama ametivõime.

Vastavalt meresõiduohutuse seadusele loetakse jäämurdetööd kõrgendatud riskiga tegevuseks, mis toimub jäämurdja ja abistatava laeva kapteni vastastikusel kokkuleppel.

Jäämurdetööde käigus jäämurdjale või jäämurdja abistatavale laevale tekkinud varalise kahju kannab kahjusaaja, kui kahjusaaja ei tõenda, et kahju tekitati tahtlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles