Mansound võlus publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimaja.
Pärnu kontserdimaja. Foto: Ants Liigus

Eelmise laupäeva õhtul said kõik Pärnu kontserdimajja kogunenud huvilised suurepärase elamuse Ukraina vokaalgrupi Mansound kõrgetasemelisest kontserdist.


Üldse andis ansambel oma seekordsel Eesti-turneel viis kontserti: peale Pärnu Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Viljandis.



1994. aastal Kiievis helilooja Vladimir Mihnovetski asutatud sekstetti kuuluvad Vladimir Suhin, Vladimir Tratš, Juri Romenski, Vjatšeslav Rubel, Sergei Hartšenko ja Ruben Tolmašev. Neist viimasena nimetatu ühtlasi juhtis kontserti meeleolukalt.



Seksteti esinemised on leidnud tunnustust kõikjal maailmas ning edu on neid saatnud juba esimesest ülesastumisest Ukrainas.



Ansambli loometeed ilmestavad rohked auhinnad ja arvukad esinemised esinduslikes saalides.



Pärnus esitatud kava koosnes lõviosas eri maade laulude töötlustest, ukraina rahvalauludest ning džässiklassika kõrval päris klassikast, mille väga eredaks näiteks kujunesid Sergei Rahmani-novi prelüüdide huvitavad ja fantaasiaküllased töötlused.



Peale suurepärase vokaali, hea ansamblitunnetuse ja fee-ling'u, mis lavalt kohe pärast esimest lugu saali kandus, jäid kontserdist kõlama kõikide esitatud palade suurepärane harmoonia ning nüansside rohkus, mis laval olnud lauljatest tegi samal ajal nii solistid kui ühtse terviku.



Suurepäraselt kõlasid nii Hartšenko, Tratši, Romenski, Tolmaševi kui teiste soolod.



Huvitavad seaded ning kõlavärvid, iga pala sisu viimistlemine filigraansuseni ja isikupärane emotsionaalsus iseloomustasid kõiki ansambli liikmeid.



Hea oli jälgida eri lugude lavastust, mille põhikomponendid olid paigas ja mida ilmestasid improvisatsioonid.



See oli igati maailmatasemel muusikaelamus, milles neil, keda paraku polnud palju, kuid kes laupäevaõhtu kontserdimajas veetsid, pettuda ei tulnud. Seda näitasid kaks lisapala ja vaheajal vokaalansambli Man-sound CDde huvilistest tekkinud ostujärjekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles