Pärnu fotograafi pilt kandideerib parima uudisfoto tiitlile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Liiguse fotol, mis ilmus Pärnu Postimehes 11. septembril, on 77aastane Massiaru sotsiaalmaja elanik Adolf, kes pääses tulekahjust, sest ärkas suitsulõhna peale.
Ants Liiguse fotol, mis ilmus Pärnu Postimehes 11. septembril, on 77aastane Massiaru sotsiaalmaja elanik Adolf, kes pääses tulekahjust, sest ärkas suitsulõhna peale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti ajalehtede liidu ajakirjanduspreemiate fotožürii valis Pärnu Postimehe fotograafi Ants Liiguse foto sotsiaalmaja põlengust pääsenud 77aastasest Adolfist mullu maakonnalehtedes ilmunud parima uudisfoto nominentide hulka.


Liiguse fotol, mis ilmus Pärnu Postimehes 11. septembril, on 77aastane Massiaru sotsiaalmaja elanik Adolf, kes pääses tulekahjust, sest ärkas suitsulõhna peale.



Maakonnalehe uudisfoto nominendid on veel Margus Ansu fotoga 18. veebruari Tartu Postimehest, millel Tartu linnapea Urmas Kruuse siseneb arhitektuurimälestisena arvel olevasse majja ainsat ohutut teed pidi ehk akna kaudu, ja fotoga 28. jaanuari Tartu Postimehest, millel superstaari-saate eelvooru staarikandidaat läigatas žürii liikmele Mihkel Rauale klaasitäie vett näkku.



Maakonnalehe uudisfoto kategoorias kandideeris 37 tööd.



Fotožürii tööd juhtis Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, žüriisse kuulusid fotograafid Tiit Veermäe, Jarek Jõepera ja Herkki Merila, Eesti Päevalehe peakunstnik Merike Pinn, Äripäeva fototoimetuse juht Raul Mee ja Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre.



Parim pressifoto valitakse veel üleriikliku uudis- ja olemusfoto kategoorias ning maakonnalehtede olemusfoto kategoorias.



Parimaks valitud ajakirjanduses mullu ilmunud fotod tehakse teatavaks 6. märtsil peetaval pressipeol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles