Korvpallipoisid madistavad Tallinnas

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Viilup, üks RP Unitedi Pärnu mängija.
Sander Viilup, üks RP Unitedi Pärnu mängija. Foto: PP

Neljapäevast pühapäevani on Tallinnas Euroopa noorte korvpalliliiga U15 vanuseklassi poiste kolmas ja viimane osaturniir, kaasa lööb ka RP United ehk Rakvere ja Pärnu ühendmeeskond.

Selle vanuseklassi Euroopa liigas osaleb 32 meeskonda kümnest riigist, tegemist on Euroopa tugevaima noorte korvpalliliigaga. Mängitakse tugevamas ja nõrgemas divisjonis, RP United ja Tallinna Audentes võitlesid end mullu eliitseltskonda, kus pole statistid tänavugi.

Kahe etapi järel juhivad Leedu Marciulionise korvpallikool ja Ukraina BC Donetsk, kel kirjas üheksa võitu ja üks kaotus. Järgnevad kaheksa võidu ja kahe kaotusega Leedu BS Vilnius ja Moskva CSKA. BS Klaipedal on võite seitse, Venemaa Toljatil ja Samara SC SDJSORi poistel kuus, Rakvere-Pärnu meeskonnal, Leedu Sabonise koolil ja Tallinna Audentesel viis võitu.

“Oleme 16 võistkonna seas kaheksandal kohal, mis tähendab, et esineliku play-off’i ei mahu, aga eliitdivisjonist välja ka ei kuku,” selgitas RP Unitedi treener Mait Käbin. “Tähtis on, et poisid saavad selles ülivõimekas seltskonnas häid mänge ja kogemusi.”

Tallinna turniiri avamängus jäi Rakvere-Pärnu meeskond 52:75 alla Toljati poistele, teises kohtumises alistati aga 54:31 tabeli lõpuossa kuuluv soomlaste BC ToPo. Mängida jääb RP Unitedil veel Samara ja eeldatavalt nõrgemate Poola Wroclawi ja Varssavi noortemeeskondadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles