Pärnus selgusid talvise kestuskrossi karikavõitjad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Start.
Start. Foto: EMF

Täna sõideti Pärnu lennuvälja motopargis talvise kestuskrossi Eesti karikavõistluste viimane etapp ja selgusid tänavused karikavõitjad.

Soolode stardis läks kõik üsna sarnaselt eelmiste etappidega, kui Enduro klassis sõitev Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK) võistlejaterivi eesotsas sõitis. Kuid sarnaselt varasemate etappidega ta võidukalt lõpuni tulla ei saanud, kui tsikkel mõni ring enne lõppu seisma jäi.

„Tsikkel jäi seisma, eks ta ole oma viga - jätsime ühe osa vahetamata ja sellest siis see jama. Lükkasin tsikli üle lõpujoone ja sain õnneks ikka tulemuse kirja. Karikasarjas tegin asja lõppkokkuvõttes vähe põnevamaks,“ rääkis Leok. Tema tulemus klassis Enduro oli kuues.

Soolode sõidu võitis Timmo Mõts (Kawasaki, Vaabina MK), kes oli ühtlasi klassi E2 võitja. Teise koha sai Tanel Rauk (Kawasaki, Türi AMK) ja kolmas oli Mario Tõnisoja (Kawasaki, Pärnu MC), vahendas Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni nimel Margus Kiiver.

Klasside kaupa jagunesid talvise kestuskrossi karikasarja tulemused järgnevalt: Enduro klassis tuli karikavõitjaks Leok, kes edestas kokkuvõttes Egon Üprausi (KTM, Stingray Extreme) ja Jaanus Nuuti (KTM, Stingray Extreme), kes olid Pärnus oma klassi teine ja kolmas, Pärnu võistluse võitja oli selles klassis Reio Engman (Yamaha, Lääne MK).

E1 karikavõitjaks tuli Tanel Rauk, teine Mario Tõnisoja ja kolmas Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK). E2 klassis on karikavõitja Timmo Mõts, teine Mihkel Merimaa (Kawasaki, Saku MK) ja kolmas Tiit Tippel (Yamaha, RedMoto).

Seenioride klassis on 2012. aasta karikavõitja Jüri Makarov (Kawasaki, Pärnu MC), kes oli viimase etapi parim, teine hooaja kokkuvõttes Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK) ja kolmas Rene Jõgimaa (Honda, RedMoto).

85 cc klassis oli parim Kevin Radsin (Suzuki, RedMoto), teine Jarmo Lehiste(Yamaha, Paikuse MK) ja kolmas Rait Kaimer (KTM, Saku MK), Pärnu võistluse parim selles klassis Don Eric-Laane(KTM, RedMoto) oli hooaja kokkuvõttes neljas.

Hobby arvestuses on karikavõitja Sander Lõhmus (Kawasaki, Motodepoo Green Racing), kes võitis neljast etapist kolm, kaasa arvatud viimane. Teine on Timo Vackermann (KTM, MX Racing Team) ja kolmas Tarvi Remmelgas (Kawasaki, H.M.G MK).

Quadracer’ite meeskondlikuks karikavõitjaks tuli meeskond koosseisus Siim Vaide ja Martin Toovis (KTM, AV Motors), kes olid kiireimad neljast etapist kolmel, vaid eelviimasel etapil olid nad teised. Kokkuvõttes teine koht kuulus Tõnu Põdrale ja Olari Saarmele (Yamaha, Motobox RT) ning kolmas Risto Seimarile ja Janek Vernikule (Yamaha, Motobox RT), viimasel etapil oli küll Seimari paarimeheks Andro Halliko, kes kaotasid teise koha meestele vaid kahe punktiga.

ATV meeskondlik karikavõitja on meeskond koosseisus Margus Malkus ja Jan Kuusik (Can-Am Elva Motoklubi), kelle viimane etapp ebaõnnestus ja nad said viienda koha. Kuid kaks võitu ja üks teine koht tagasid neile 18punktilise edu Alo Linkolmi ja Jaanus Toomingu (Can-Am, Motobox RT) ees, kes Pärnus olid neljandad. Kolmas koht kokkuvõttes kuulus Pärnu etapi võitnud Erik Reinmetsale ja Rainis Pollile (Can-Am, AV Motors).

ATV rahvaspordi arvestuses võitsid kõik neli etappi ja said üldvõidu Pärnu MC sõitjad Jaan Margus ja Taavi Raadik (viimane etapp Randel Darcsh), teiseks tulid Arvi Käpa ja Tanel Veerapalu (Can-Am AV Motors) ning kolmandaks Gabriel ja Ahti Koort (Can-Am, Tartu MKK).

Quad 200 karikavõitjaks tuli Martin Adamson (Honda, RedMoto), kes võitis neljast etapist kolm. Hendrik Volmer (Yamaha, Pärnu MC) oli teine ja Sander Lakiza (Yamaha, Pärnu MC) kolmas.

Quad 100 karikavõitja on Kevin Saar (Honda, Pärnu MC), kes võitis kõik etapid, teine Karl-Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K) ja kolmas Patric Kurvits (Apex, Kagu MK).

Quad 50 karikavõitja on Kert Kasemets (Cobra, Pühajõe MK), teine Joosep Eesmäe (Apex, AV Motors) ja kolmas Aleks Sale (Apex, Motoklubi K&K). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles