Ministeerium toetas Pärnumaa raamatukoguhoidjate koolitust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: Urmas Luik

Igal aastal jagab kultuuriministeerium toetusi programmist "Rahvaraamatukogude arendamine". Tänavu eraldati toetusi summas 15 439 eurot, millest 500 eurot sai Pärnu keskraamatukogu koolitusprogrammi "Kaasaegse eesti kirjanduse põhijooni" tarbeks.

„Juba aasta tagasi otsustasime sel aastal pakkuda linna- ja maakonna raamatukoguhoidjatele võimalust kuulata loenguid eesti kirjandusest,“ ütles Pärnu keskraamatukogu arendusjuht Heinike Sinijärv. „Lektor Janek Kraavi on tunnustatud eesti kirjanduse lektor ja ta räägib kolmel korral tänapäeva eesti kirjandusest. Peale loengute loevad raamatukoguhoidjad lektori soovitatud eesti kirjanike teoseid.“

"Ministeerium toetab võimalikult laiapõhjaliselt rahvaraamatukogude koolitamistega seotud projekte, samuti on oluline toetada Eesti raamatukogude osalemist rahvusvaheliste erialaorganisatsioonide töös," selgitas ministeeriumi raamatukogundusnõunik Meeli Veskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles