Pärnu eakate keskuses laulab Mati Palm

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Mati Palm.
Laulja Mati Palm. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jaanuaris Metsa tänaval Pärnu eakate keskuses alguse saanud kohtumiste sari huvitavate ja tunnustatud loomeinimestega on jõudnud teise pärastlõunani.

Laupäeval on kõigil võimalus tulla kuulama hiljuti oma 70 aasta juubelit tähistanud legendaarset Eesti bassi Mati Palmi, kes peale laulmise meenutab oma värvikat lauljateed. Maestrot saadab klaveril Eesti muusikaakadeemia professor Helin Kapten.

Palm alustas lauluõpinguid Tallinna konservatooriumis Jenny Siimoni käe all, sellele järgnes enesetäiendus Moskvas professor Hugo Dietzi juures, hiljem La Scala laulukoolis Renata Carosio juhendamisel.

Palmi jõuline ja kaunikõlaline hääl, väärikas-stoiline esituslaad, sügav isikupära ja artistlikkus tegid temast kiiresti Eesti ühe hinnatuma laulja, kellele on aplodeerinud kuulajad eri kontinentide kontserdisaalides.

Palmi loodud rollide nimestikku mahub üle 80 ooperipartii, siia lisanduvad arvukad vokaal-sümfoonilised suurvormid, vokaaltsüklid ja kammerlaulud. Estonia teatriga on Palm seotud 1976. aastast.

Samuti on tunnustust leidnud Palmi vokaal-pedagoogiline töö. Alates 1990. aastast on ta Eesti muusikaakadeemia õppejõud.

Pärnuga on Palm tihedalt seotud olnud. Viimati astus ta siin ette rahvusvahelise ooperimuusikafestivali “PromFest” raames, luues karakteerse Paavsti rolli Verdi ooperis “Attila“ ja andes soolokontserdi Ammende villas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles