Lasteombudsman avas kodulehe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment lasteombudsmani kodulehest.
Fragment lasteombudsmani kodulehest. Foto: lasteombudsman.ee

Tänasest on avalikkusele kättesaadav lasteombudsmani koduleht, kus õiguskantsler kui lasteombudsman selgitab lastele ja noorele lihtsalt, arusaadavalt ja vahetult nende peamisi õigusi ja kohustusi.

Samuti toob lasteombudsman ära lapsevanema õigused ja kohustused, annab infot Eesti lastekaitse korraldusest ning mitmesugust uut ja vajalikku teavet seoses lapse õiguste ja lasteombudsmani tööga.

Laste leht on mõeldud kuni 12aastastele. Lasteombudsman selgitab hästi lihtsalt ning vahetult lapsele kõneldes, kes on lasteombudsman ja millega ta tegeleb, kuidas laps saab soovi korral lasteombudsmani poole pöörduda, millised on lapse õigused ja kohustused, millised on lapsevanema õigused ja kohustused; annab lapsele elulist ja huvitavat infot korduvate küsimuste all, samuti kasulikke linke.

Noorte leht on mõeldud 13-18aastastele ning sisaldab laste lehega võrreldes veidi enam eale arusaadavat teavet, näiteks on lisatud aktuaalsed uudised ja infomaterjalid, teave Eesti lastekaitse korraldusest.  

Täiskasvanute lehelt leiab kogu lapse õiguste ja lasteombudsmani tegevusega seotud vajaliku info, sh lasteombudsmani seisukohad, eelisvaldkonnad lasteombudsmani töös, aastaaruanded, uuringud ja analüüsid; viiteid allikatele, kust on võimalik lapse õiguste kohta põhjalikumalt lugeda.   

Eestis loodi lasteombudsmani ametikoht aasta tagasi, kui õiguskantslerile pandi seadusega lapse õiguste kaitse ja edendamise ülesanded. Lasteombudsmani ülesannete täitmiseks on õiguskantsleri kantseleis laste õiguste osakond, kus töötab neli inimest.

Lasteombudsmani koduleht asub aadressil lasteombudsman.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles