Taastusravikeskus soetas Eestis ainulaadse soolavanni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasturavikeskus Estonia.
Taasturavikeskus Estonia. Foto: Hille Rokk

Pärnu linnale kuuluv taastusravikeskus Estonia tegi investeeringu, mis võimaldab nahahaigusi põdevatel külastajatel Surnumere soolade vannist oma hädadele abi saada.

Eestile lähim paik, kus sellist teenust pakutakse, on London, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Vannivees on mineraalsoolade kontsentratsioon umbes 33 protsenti ja veepinnal püsimiseks pole vaja ühtki ujumisliigutust teha. Seda fakti teab igaüks Surnumere kohta, nüüd saab sedasama kogeda Pärnus.

Ja mitte üksnes väikses basseinis, mis on mõeldud nahahaigetele, kellel teiste hulka suurde basseini võib olla ebameeldiv tulla. Üks veekeskuse basseinidest on Surnumere mineraalsooladega vett täis ja siia võib tulla igaüks.

"Nagu nimi ütleb, tulevad Surnumerest need mineraalid, oleme läbi rääkinud pikalt nende hankimiseks Iisraeliga ja see ei ole väga odav. Samuti ei ole odav tehnoloogia. Võib-olla kalliks teeb see, et tegemist on Läänemere regioonis unikaalse teenusega. Need ei ole klassikalised basseinid, vaid psoriaasiravi kabinetid. Teada on, et Surnumere mineraalid on selle nahahaiguse puhul väga kasulikud," ütles taastusravikeskuse Estonia juhataja Cardo Remmel.

Surnumere mineraalsoolade vannidel on Estonias testperiood. Tööle hakkavad need märtsi lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles