Indrek Toome firma tahab ehitada Räämale korruselamuid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niidu 1a planeeringuala Pärnus Räämal.
Niidu 1a planeeringuala Pärnus Räämal. Foto: Regio

Pärnu linnavalitsus otsustas saata linnavolikogusse kehtestamiseks ärimees Indrek Toome osaühingule Brenner OÜ kuuluva Niidu 1a kinnistu detailplaneeringu, millega kavandatakse alale kooruselamuid ja parklat.


Detailplaneeringuala suurus on ligi 16 550 ruutmeetrit. Planeeritav ala asub Pärnus Rääma linnaosas ja hõlmab Niidu 1a kinnistut, sellega külgnevat Niidu tänava kinnistut ja maa-ala kinnistu ja Rääma tänava vahel.



Niidu 1a kinnistu detailplaneeringuga kavandatakse alale kaheksa krunti, neist viis suurustega vahemikus 1615 kuni 2065 ruutmeetrit on korruselamumaa krundid, Niidu ja Oja tänava ristmiku vahetusse lähedusse on planeeritud üks 2261 ruutmeetri suurune 75% korruselamumaa ning 25% ärimaa sihtotstarbega krunt, kinnistust lõuna poole jäävale reformimata riigimaale planeeritakse üldkasutatava autoparkla rajamiseks 817 ruutmeetri suurune transpordimaa krunt.



Olulisele osale Niidu 1a kinnistust on planeeritud 6871 ruutmeetri suurune üldmaa krunt, mis kuulub valitsuse moodustatud Niidu maastikukaitseala koosseisu, ja kinnistut läbiva Niidu oja haru koridor, mis jääb avalikuks kasutamiseks.



Põhjapoolne osa ja Niidu tänavaga külgnev ala on tühermaa, põhjaservas on lammutamisele kuuluv ühekorruseline kivihoone.



Kinnistu keskosa läbib kuni 2,5 meetri sügavuses uhteorus Niidu oja haru, mida toidavad Niidu tänava piirkonna sademeveekollektorid ja kraavid.



Kinnistu kaguosa külgneb Niidu pargiga. Oja kaldad on põhiliselt kaetud toominga- ja lepametsaga. Luidete ala on kaetud liigirohke segametsaga, kus põhilisteks puuliikideks on pappel ja lepp.



Kinnistu külgneb idast Niidu maastikukaitsealaga, mis haarab Niidu 1a kinnistu kaguosa ning millel kehtivad maastikukaitseala kaitse-eeskirja ja looduskaitse seaduse kohased piirangud.



Varem oli planeeritaval alal Viisnurga puiduladustamise plats.



Niidu 1a kinnistu detailplaneeringu algatas Pärnu linnavalitsus 2006. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles