Meenutusi väärika maja juubelipeost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Nikolai 26 koolimaja ja Vanalinna põhikooli juubelipidu.
Pärnu Nikolai 26 koolimaja ja Vanalinna põhikooli juubelipidu. Foto: Viktoria Reiman

Pärnu Nikolai 26 koolihoone ja Vanalinna Põhikooli juubeliaktusel tunnustati kooli kauaaegseid õpetajaid ja koolijuhte ning kooli toetanud koostööpartnereid kooli kõrgeima tunnustuse, Pärnu Vanalinna põhikooli aumärgiga. Üks aumärgi saanutest Virve Puidak meenutab juubelipeol toimunut.

Väärika maja väärikas juubelipidu

2. märtsil pidasime Pärnu kontserdimajas oma armastatud koolimaja 110. aastapäeva ja samas Vanalinna kooli 40. aastapäeva.

Kuna kaks tähtsat sündmust olid ühendatud, oli külalisi kutsutud, alates Pärnu tütarlaste gümnaasiumist kuni tänapäevani, st praeguse Vanalinna kooli vilistlasteni välja, kes kõik on seotud selle majaga. Peo korraldas Vanalinna kooli direktor koos oma väga tublide asetäitjate Marje ja Kaire ning õpetajatega. Pidu oli võimas! See oli tõepoolest suurejooneline üritus, mis vajas pikka ja hoolikalt läbimõeldud ettevalmistust. Nii jätkus igaühele oma ülesanne, mida pidi selle peo heaks kordaminekuks ette valmistama.

Pidu oli tõesti väga vahva. Kõigepealt tervitas direktor Pille saabujaid šampanjaklaasiga. Nii kogunes rahvas tunni jooksul teise korruse fuajeesse ja  maitses suupisteid. Tänu sellisele meeldivale koosviibimisele oli võimalik külalistel üksteist näha ja omavahel vestelda. Saalis istudes seda enam ei saanud.

Et olen käinud Koidula koolis ja töötanud Vanalinna koolis, oli tore kohtuda nii oma endiste kolleegide kui kooliaegsete eakaaslastega.

Kontserdil esinesid vilistlased ja praegused õpilased. Vilistlasesinejaid oli nii Koidula kui Vanalinna koolist. Koidula kooli vilistlastena olid külas Ingrid Rüütel ja Koidula kooli esimese direktori tütar Mari Erm, kes rääkisid oma kooliajast aastal 1955. Samuti oli Koidula kooli endine õppealajuhataja Maili Erastus.

Vanalinna kooli varasematest direktoritest olid kohal Garri Suuk, Mart Kuuskmann ja Jaan Viertek.

Vanemast generatsioonist oli veel palju külalisi. Kuigi kõiki ei tunne, julgen arvata, et neil kõigil oli sellel peol hea olla, nad tundsid, et neid oli oodatud ja neid võeti kenasti vastu.
Kogu kontserdiaja jooksid lava kohal ekraanil pildid koolimaja ajaloost. Koolimaja ajaloost oli „Meie koolimaja lugu 1902-2012“ ja kuuel alusel pildimaterjal 1902-2012 kõikidest koolidest, mis selles majas on olnud. Need materjalid olid fuajees näitusena seintele paigutatud. „Meie koolimaja lugu“ oli kujutatud puuna, kus oli koolimaja lühiajalugu ja mida sai osta paberkandjalgi.

Kõigil oli võimalik värskendada mälu oma kooli ajaloo kohta, kuulata toredat kontserti ja veeta meeldiv õhtu, mis jääb kindlasti kauaks meelde. Tundus, et külalised jäid väga rahule.

Aitäh Vanalinna kooli perele!
Virve Puidak, Koidula kooli lõpetanu 1961, Vanalinna kooli raamatukogu 1979-2010
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles