Seeniorlaul ootab osalejaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Seeniorlaul 2011" noorema vanuserühma võitja Sirje Rein.
"Seeniorlaul 2011" noorema vanuserühma võitja Sirje Rein. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuues üleriigiline seeniorlauluvõistlus “Seeniorlaul 2012” ootab osalema harrastussoliste alates viiekümnendast eluaastast, konkursi finaal on 21. aprillil Pärnu kultuurikeskuses Tervis.

Žürii esimehe Tooma Kuteri selgituse kohaselt toimub konkurss kolmes voorus ja kahes vanusegrupis. Esimene voor on helisalvestiste põhjal, valitakse välja kuni 20 solisti, kes pääsevad teise vooru, selgitas „Seeniorlaulu“ meediajuht Merike Viilup.

Helisalvestised tuleb saata vabalt valitud helikandjal hiljemalt 4. aprilliks aadressil “Seeniorlaul 2012”, MTÜ Rand, Lõuna 2–311, 80010 Pärnu. Lisada nimi, vanus, lugude pealkirjad, saatja nimi, kodune aadress, telefon, e-post. Edasipääsust teise vooru teavitatakse soliste hiljemalt 13. aprilliks.
 
Teine ja kolmas voor toimuvad 21. aprillil Pärnu kultuurikeskuse Tervis saalis. Teises voorus esitatakse kaks laulu: üks Raimond Valgre loomingust ja teine vabal valikul fonogrammi, klaveri, kahest liikmest koosneva ansambli või mõne muu instrumendi saatel.

Kolmandasse vooru ehk finaali pääseb kuni kümme solisti. Finalistid esitavad Raimond Valgre laulu ja ühe uue laulu vabal valikul.
 
Lauljad võistlevad kahes vanusegrupis: 50-65aastased ning 66 ja vanemad. Soliste hindab viieliikmeline žürii, mille esimees on laulja ja literaat, Pärnu 2011. aasta muusikapreemia laureaat Toomas Kuter, kes on laulukonkursi žüriid juhtinud algusest peale.

Kuteri ütlust mööda on seeniorlaulu konkurss muutunud üha populaarsemaks. „Laulmine on ju teraapia: annab energiat, tasakaalustab, mõjutab meie emotsioone ja meeleolu,“ ütles ta. „Tunnen rõõmu, et olen saanud konkursi žüriid juhtida juba viis aastat järjest. Need on olnud üdini positiivsed hetked tulvil soovi laulda ja laulurõõmu teistega jagada. Tegu on toimiva muusikapeoga, millest jõudu andva sädeme saavad kõik.“
 
Seeniorlaulu korraldab MTÜ Rand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles